Pereiti į pagrindinį turinį

Prie purvinos gatvės nelegali prekyba grietine

2010-12-10 12:43
Gudrybė: vyriškis grietinę ir varškę nelegaliai pardavinėjo prie pat Senojo turgaus, nes jame reikėtų mokėti mokesčius.
Gudrybė: vyriškis grietinę ir varškę nelegaliai pardavinėjo prie pat Senojo turgaus, nes jame reikėtų mokėti mokesčius. / Vytauto Petriko nuotr.

Prieš didžiąsias metų šventes Klaipėdos mieste padaugėjo nelegalių prekeivių, siūlančių pigiau įsigyti maisto produktų Kūčių ar Kalėdų stalui.

Viena populiariausių vietų, kur prekes išsidėlioja tokie nelegalai, – netoli Senojo turgaus esantis šaligatvis.

Kelias dienas pieno produktus čia pardavinėjęs vyriškis už puslitrį grietinės prašė 5 litų, o pusę kilogramo varškės siūlė įsigyti už 3 litus. Kainos – beveik tokios pat kaip turguje. Galbūt todėl pirkėjų eilės prie pardavėjo nebuvo.

"Viešoje vietoje prekiauti pieno produktais negalima, todėl tai akivaizdus pažeidimas. Žmonės turėtų suprasti, jog labai rizikuoja iš tokių nelegalių gatvės prekeivių pirkdami maistą. Kas žino, gal karvė sirgo mastitu, o galbūt į tą grietinę kokių nors priedų įmaišyta", – žmones paprotinti norėjo Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Virginijus Gailius.

Vakar jis apsilankė nurodytoje vietoje, tačiau varške ir grietine prekiaujančio vyro nerado. Užtat aptiko įraudusią moterį, kuri praeiviams siūlė įsigyti šviežių žuvų – raudžių.

"Kaip pirkėjas pasiteiravau, kodėl ji neprekiauja turguje. Moteris atsakė, kad ten reikia mokesčius mokėti. Tuomet beliko jai paaiškinti, kad tai, ką ji daro, yra nusižengimas ir liepiau pasišalinti", – tvirtino V.Gailius.

Jis teigė, jog kasmet prieš šventes suaktyvėja nelegali prekyba maisto produktais. Užvakar Klaipėdos miesto maisto ir veterinarijos tarnyboje sulaukta skundo, jog Laukininkų gatvėje tiesiai iš automobilio bagažinės pardavinėjamos silkės.

Tačiau specialistams pažeidėjo pagauti nepavyko, nes jis esą labai dažnai keičia dislokacijos vietą.

"Aišku, žmones vilioja gatvės prekeivių prašoma mažesnė kaina už maisto produktus. Tačiau pirmiausia kiekvienas iš mūsų turėtume pagalvoti apie savo sveikatą", – rekomendavo V.Gailius.

Nelegaliems prekeiviams gresia bauda nuo 20 iki 100 litų.

Prekiauti gatvėje galima:

vaisiais

daržovėmis

ledais

vaisvandeniais

fasuotais produktais

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų