Pereiti į pagrindinį turinį

Prie valdiškų įstaigų – nemokama stovėjimo zona

2013-03-25 10:26
Prie valdiškų įstaigų – nemokama stovėjimo zona
Prie valdiškų įstaigų – nemokama stovėjimo zona / Vytauto Petriko nuotr.

Į mokyklą ar darželį vaikus atvežę tėvai galės nebebijoti, kad bus nubausti už tai, jog nesusimokėjo už automobilio stovėjimą – prie visų apmokestintoje teritorijoje esančių biudžetinių įstaigų ketinama pastatyti ženklus, leidžiančius valandą ar dvi stovėti nemokamai.

„Mes kasmet šiam tikslui prašėme pinigų miesto biudžete ir šiemet gavome, todėl galėsime imtis darbų“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Miesto biudžete numatyta apie 30 tūkst. litų, už kuriuos apmokestintoje teritorijoje prie visų biudžetinių įstaigų ir bus pastatyti būtini informaciniai kelio ženklai.

Kai Klaipėdoje buvo įvesta rinkliava už automobilių stovėjimą, kai kurios įstaigos tokius ženklus savo prieigose pasistatė savarankiškai.

„Pervažiuosime miestą, sužiūrėsime, prie kurių įstaigų ženklų dar reikia, tada pasidarysime planą, suderinsime schemą su policija ir ženklus pastatysime“, – darbų eigą nupasakojo R.Mockus.

Tokie informaciniai kelio ženklai, kurie leis prie biudžetinių įstaigų valandą ar dvi nemokėti už automobilių stovėjimą, bus pastatyti prie ikimokyklinio ugdymo įstaigų, mokyklų, pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigų, ligoninių.

Transporto skyriaus vedėjo teigimu, prie biudžetinės įstaigos automobilį palikęs vairuotojas turės bent jau ant lapelio užrašyti, kada sustojo, ir palikti mašinoje jį tokioje vietoje, kad matytų kontrolieriai.

„Kelių eismo taisyklėse numatyta, kad vairuotojas privalo informuoti apie savo atvykimo laiką, tačiau būdai, kaip tai padaryti, neišvardyti. Todėl užteks ir paprasčiausio lapelio, nors galima naudoti ir specialų laikroduką“, – aiškino R.Mockus.

Tokie ženklai, kurie leis prie biudžetinių įstaigų bent jau valandą nemokėti už automobilių stovėjimą, turėtų būti pastatyti iki vasaros.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų