Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš srautus kovoja kalneliais

2016-01-29 18:00

Prie judrių sankryžų įsikūrusios degalinės ginasi nuo vairuotojų, kurie važiuoja per jų teritoriją, norėdami išvengti šviesoforų. Į pagalbą tam pasitelkti greičio slopinimo kalneliai.

Vadinamąjį gulintį policininką įsirengė degalinė „Neste Oil“, įsikūrusi Minijos gatvės ir Baltijos prospekto kampe. Įrenginys sumontuotas prie įvažos iš antrosios arterijos pusės.

Vairuotojai dažnai per degalinės teritoriją riedėdavo iš Baltijos prospekto į Minijos gatvę. Taip išvengdavo sustojimo prie šviesoforo. Kai kurie vairuotojai per degalinės teritoriją važiuodavo gana greitai.

„Mūsų įmonei yra labai svarbus saugumas. Norime, kad vairuotojai per degalinės teritoriją nevažinėtų labai greitai, netrikdytų klientų. Greičio slopinimo kalneliai pagerins saugumą. Tai svarbiausia“, – tvirtino įmonės „Neste Lietuva“ statybos vadovas Eduardas Milaševičius.

Vieno uostamiesčio savivaldybės atstovo teigimu, šioje vietoje kalnelis tikrai buvo reikalingas, jis suteiks saugumo. Pasak jo, kai kurių mašinų greitis, važiuojant per degalinės teritoriją, būna nemažas.

Šis kalnelis yra įrengtas privačioje teritorijoje. Įmonė jį turi derinti tik su policija. Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisijos "palaiminimo" nereikia.

Klaipėdos kelių policijos biuro Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininkas Gediminas Kalasūnas tvirtino, kad dar negavo prašymo suderinti minėtą greičio slopinimo kalnelį.

„Jei pateiks, suderinsiu. Privačioje teritorijoje savininkai turi nuspręsti, ar reikia tokio įrenginio, ar ne. Policijai jokio skirtumo, ar toje vietoje yra kalnelis, ar ne. Eismo saugumui jis taip pat didelės įtakos neturi. Tai smulkmena, vertinant visą eismo sistemą Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžoje“, – dėstė pareigūnas.

G.Kalasūno teigimu, panašių vietų, kur vairuotojai, važiuodami per degalinės teritoriją, bando išvengti šviesoforų, yra ne viena.

Gali būti, kad neapsikentusios didelių transporto srautų tokių priemonių imsis ir kitos įstaigos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų