Pereiti į pagrindinį turinį

Iš rajono į Klaipėdos mokyklas – per kliūtis

2013-02-26 19:01
Iš rajono į Klaipėdos   mokyklas – per kliūtis
Iš rajono į Klaipėdos mokyklas – per kliūtis / Vytauto Petriko nuotr.

Siekiant per metus sutaupyti apie 100 tūkst. litų, svarstoma galimybė į uostamiesčio bendrojo lavinimo mokyklas nebepriimti moksleivių iš Klaipėdos rajono ir kitų miestų bei kaimų.

Specialiai sudaryta darbo grupė šiuo metu peržiūri Priėmimo į bendrojo lavinimo mokyklas tvarką. Netrukus valdininkai turi pateikti išvadas, kaip ją reikėtų koreguoti.

Vienas galimų pokyčių – į uostamiesčio mokyklas priimti mokytis tik tuos moksleivius, kurių tėvai ir jie patys savo gyvenamąją vietą yra deklaravę Klaipėdoje.

„Analizuojame kitų savivaldybių patirtį. Tokia tvarka galioja Šiauliuose – į šio miesto mokyklas priimami tik tie moksleiviai, kurių gyvenamoji vieta yra deklaruota Šiauliuose, arba kurių tėvai legaliai šiame mieste nuomojasi būstą“, – teigė Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Idėja tokia tvarką taikyti ir Klaipėdoje kilo todėl, kad iš miesto biudžeto kasmet reikia „išgriebti“ apie 100 tūkst. litų, kurie skiriami kompensuoti vežėjams, moksleivius iš rajono su nuolaida atvežančius į Klaipėdą.

„Tvarka yra tokia, kad vežėjams kompensacijas turi mokėti ta savivaldybė, į kurios mokyklas moksleiviai atvežami. Tai nėra teisinga, nes tų moksleivių tėvai negyvena Klaipėdoje, į uostamiesčio biudžetą nemoka mokesčių, o mes turime rūpintis ne savo vaikais“, – nuomonę reiškė Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Jis pabrėžė, jog gretimų savivaldybių teritorijose yra mokyklų, tad jose moksleiviai ir gali mokytis – nebūtina važiuoti į Klaipėdą.

„Jei patvirtintume tvarką, jog į uostamiesčio mokyklas priimame tik tuos moksleivius, kurių bent vienas tėvų gyvenamąją vietą, nors ir fiktyviai, yra deklaravęs Klaipėdoje, tai jau būtų nauda, nes į miesto biudžetą surinktume daugiau gyventojų pajamų mokesčio“, – aiškino vicemeras.

Skaičiuojama, jog šiuo metu Klaipėdos bendrojo lavinimo mokyklose mokosi apie 400 moksleivių, kurių gyvenamoji vieta yra deklaruota ne uostamiestyje, o Klaipėdos rajone, Vilniuje ar net Ignalinoje.

Parengtą naują Priėmimo į Klaipėdos bendrojo lavinimo mokyklas tvarką veikiausiai svarstys miesto tarybos kolegija.

Pokyčiai galėtų įsigalioti nuo kitų mokslo metų pradžios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų