Pereiti į pagrindinį turinį

Renginiams Klaipėdos rajone – skatikai

2012-03-27 05:00
Renginiams Klaipėdos rajone – skatikai
Renginiams Klaipėdos rajone – skatikai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Net 100 litų. Už tokią sumą kai kurioms Klaipėdos rajono bendruomenėms teks organizuoti vakarėlius. Rajono valdžia šiemet tam daugiau pinigų neturi.

Vargo vakarienė

Jakų ir Sudmantų bendruomenių projektams „Su kaimynu, su draugu susieikime kartu“ rajono merija skyrė po 150 litų paramą.

Vietos veiklos grupės „Pajūrio kraštas“ projektas „Klaipėdos rajono kulinarijos paveldo mugė“ paremtas 100 litų. Kaip ir Lapių bendruomenės centro „Vėžaičių seniūnijos bendruomenių sueiga“, Dovilų bendruomenės projektas „Iš aplinkui – iš arti“, taip pat Dovilų klubo „Sidabrinė gija“ renginys „Senjorų metai Doviluose“.

Po 200 litų rajono savivaldybė skyrė Drevernos bendruomenės padėkos ir gerumo vakarui, Kretingalės bendruomenės projektui „Jau seniai mums reikėjo taip susieiti“, Agluonėnų seniūnijos bendruomenės vakaronei „Lietuviais esame mes gimę...“ O štai Girininkų kaimo bendruomenės projektas „Tęskime pradėtą draugystę“ gavo net 300 litų paramą.

Geriau mažiau nei nieko?

„Tvirtinant rajono savivaldybės biudžetą, tam buvo skirti 5 tūkst. litų, bet buvo skolų už praėjusius metus, kai turėjome sutartis su bendruomenėmis, kurios dar pernai įgyvendino savo projektus. Jiems pervedėme 2 tūkst. litų. Liko 3 tūkst.“, – pasakojo Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

Apie esamas lėšas paskelbta spaudoje. Paraiškas gauti tuos pinigus pateikė beveik visos rajono bendruomenės. Iš 17 projektų vienas buvo atmestas. 3 tūkst. litų padalyti 16 renginių organizavimui.

„O kas mes turėjome daryti? Atmesti negalėjome. Peržiūrėjome visus, tos temos panašios, visi siūlo rengti renginius. Komisijoje nusprendėme, kad išdalijame po lygiai. Jeigu kas neturi kur dėti tų 100 litų, ką gi, tegul grąžina, atiduosime kam nors kitam“, – tvirtino R.Cirtautaitė.

Savigarbos testas

„Kiti žmonės džiaugiasi gavę ir 100 litų, čia tik simbolinė parama. Juk bendruomenė gali ieškoti ir kitų rėmėjų“, – tikino R.Cirtautaitė.

Pasak mero pavaduotojos, ankstesniais metais ta parama būdavo didesnė.

„Tiek, kiek padalijome 16 projektų, turėtų būti skirta vienam renginiui. Tačiau šiemet savivaldybių lėšos ypač mažos. Tokia šių metų pilka kasdienybė. Tikimės, kad tarybos posėdyje bus patvirtinta bendruomenių dalis, tenkanti iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Pagal tą tvarką bendruomenės galės savo veiklą pasipildyti tomis lėšomis“, – tvirtino Klaipėdos rajono Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis.

Jo teigimu, kai kurios bendruomenės atsisakė tos savivaldybės paramos – esą dėl 100 litų daugiau biurokratinio vargo negu naudos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų