Pereiti į pagrindinį turinį

Rezervavimo vietos dalijamos nenoriai

2009-01-23 09:00
Rezervavimo vietos dalijamos nenoriai
Rezervavimo vietos dalijamos nenoriai / N.Jankausko nuotr. Sprendimai: pastačius automobilį prie valstybinių įstaigų, kurios neturi kiemų ar rezervuotų vietų, teks mokėti.

Įstaigoms sukrutus rezervuoti nemokamas automobilių stovėjimo vietas, savivaldybė nesiruošia jų dalyti į kairę ir į dešinę – atsakyta teismui, Kraujo donorystės centrui.

Vakar vykusiame Saugaus eismo komisijos posėdyje buvo nagrinėta daugiau nei 20 įvairių įstaigų prašymų rezervuoti vietas klientams, darbuotojams.

Nors didžioji dauguma prašymų gauta iš valstybinių įstaigų, ne visi prašymai buvo besąlygiškai tenkinami – vieniems sumažintas rezervuojamų vietų skaičius, kitiems įvestas laiko limitas, kai kuriems buvo ir atsakyta.

Klaipėdos apygardos administraciniam teismui nepadėjo tikinimai, jog negalima iš anksto numatyti, kiek truks teismo posėdžiai. Ši įstaiga negavo nė vienos rezervuoti prašytos vietos.

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija iš prašytų 25 vietų klientams ir darbuotojams gavo 3 vietas klientams. Jie galės nemokamai stovėti valandą.

Inspekcijos viršininko pavaduotoja Gražina Rimkienė teigė, jog automobilų stovėjimo problema jiems labai aktuali – miesto centre dirba apie 150 darbuotojų.

"Mokesčių mokėtojai važinėja automobiliais, taip pat ir darbuotojai, o jiems nebus skirta nė vienos vietos", – aiškino G.Rimkienė.

Kraujo donorystės centro bendrovė prašė rezervuoti 12 vietų donorams, kurių per dieną čia sulaukiama apie 40.

"Mes išspręsime klausimą dėl sanitarinio, darbuotojų transporto laikymo, tačiau kalbame apie donorus. Jiems nemokamai duodant kraujo nereikėtų mokėti už tai, kad daro gerą darbą", – tikino Kraujo donorystės centro mobilaus padalinio vadovas Bronius Pliuškys.

Tačiau centrui nebuvo suteikta nė vienos vietos.

Tuo tarpu bendrovė "Nesė" garantavo sau septynias vietas. Tiesa, bendrovė sutiko mokėti po 500 litų per mėnesį už vieną stovėjimo vietą.

Anot Klaipėdos savivaldybės Transporto tarnybos vedėjo Rimanto Mockaus, rezervacija skiriama atsižvelgiant į situaciją.

"Mes nagrinėjame schemas ir siūlome variantus. Prašančiųjų norai yra didesni nei mūsų galimybės. Kai kuriose gatvėse nėra tiek vietų, kiek pageidaujama", – tikino R.Mockus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų