Pereiti į pagrindinį turinį

Rinkimus užgožė Tėvo diena

2009-06-08 23:59
Apatija: vakar į rinkimų apylinkes atėjo kur kas mažiau rinkėjų nei prieš porą savaičių.
Apatija: vakar į rinkimų apylinkes atėjo kur kas mažiau rinkėjų nei prieš porą savaičių. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Europos Parlamento rinkimai klaipėdiečiams buvo neįdomūs. Vakar iki popietės prie balsadėžių atėjo perpus mažiau rinkėjų nei renkant šalies Prezidentą.

Analitikai įsitikinę, kad menką rinkėjų aktyvumą lėmė keli veiksniai: lietingas oras, neišmanymas, už ką balsuoti, ir tai, kad nemažai lietuvių Tėvo dieną važiavo sveikinti savo tėvų arba lankė kapus.

Oficialiai pranešta, kad vakar iki 14 valandos Europos Parlamento rinkimuose Klaipėdoje dalyvavo 8,16 proc. rinkėjų, tai yra prie balsadėžių atėjo 11 675 klaipėdiečiai.

Vakar iki popietės Klaipėdoje rinkimų įstatymo pažeidimų neužfiksuota. Rinkimų apylinkėse nebuvo jokių spūsčių ar nesusipratimų.

Klaipėdoje vienoje didesnių Gimnazijos rinkimų apylinkėje prieš dvi savaites renkant šalies Prezidentą 10 valandą ryto savo valią jau buvo išreiškę 159 balsuotojai, o vakar balsuojant Europos Parlamento rinkimuose – 62 žmonės.

Antrą valandą dienos šioje apylinkėje suskaičiuota 410 balsavusiųjų, o renkant Prezidentą tokiu laiku čia buvo balsavę 938 rinkėjai.

Rinkimų apylinkėse dirbantys žmonės minėjo, kad daugiausiai balsavo pensinio amžiaus žmonių, jaunųjų rinkėjų sulaukta visai mažai.

Bene dažniausiai pasitaikė priekaištų dėl itin mažomis raidėmis išspausdintų partijų narių, pretenduojančių būti išrinktais į Europos Parlamentą, sąrašų. Nesuprantančių, kaip reikia išreikšti savo valią, beveik nebuvo.

Klaipėdoje rinkimų teisę turi beveik 143 tūkst. žmonių, jie savo valią galėjo išreikšti 55 rinkimų apylinkėse.

Europos Parlamento rinkimuose dalyvauja 15 partijų. Į 12 Lietuvai skirtų vietų pretendavo 265 kandidatai.

Galutinius rinkimų rezultatus Vyriausioji rinkimų komisija ketina paskelbti birželio 14 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų