Pereiti į pagrindinį turinį

Rinkliava uostamiestyje vis dar tąso vairuotojų nervus

2013-05-17 11:15
Rinkliava uostamiestyje vis dar tąso vairuotojų nervus
Rinkliava uostamiestyje vis dar tąso vairuotojų nervus / Vytauto Petriko nuotr.

Rinkliavos už mašinų stovėjimą nesumokėję ir dėl to baudas turintys mokėti vairuotojai skundžiasi, kad stinga informacijos, kokios zonos yra apmokestintos, ir pasigenda daugiau stovos skaitiklių. Tačiau kontrolieriai įsitikinę – tas, kas nenori mokėti, visada ras priežastį to nedaryti.

Mašiną statė dvejus metus

Klaipėdietis Darius buvo šokiruotas, kai už automobilio valytuvo rado pranešimą, kad bus nubaustas, nes nesumokėjo už automobilio stovėjimą.

„Dvejus metus aikštelėje prie Taikos pr. 13 namo kone kasdien palikdavau automobilį. Jį toje vietoje pastačiau ir anądien. Kai po darbo grįžau prie mašinos, mane nustebino rastas pranešimas, jog nesusimokėjau rinkliavos. Apsidairiau aplink, bet jokių ženklų, kad reikia mokėti rinkliavą ir šioje vietoje, nebuvo. Nepamačiau ir naujo aparato, kur būtų galima įmesti pinigų. Gal savivaldybė pritrūko pinigų vasaros renginiams, kad taip drastiškai baudžiami vairuotojai?“ – ironizavo pašnekovas.

Skambino telefonu

Vyro pažįstamas paskambino pranešime nurodytu telefonu numeriu pasiteirauti, kur reikėjo susimokėti rinkliavą, jei netoliese nebuvo bilietų automato.

Žmogus išgirdo atsakymą, jog susimokėti galima ir mobiliuoju telefonu trumpąja žinute arba reikėjo privažiuoti prie artimiausio stovos skaitiklio, į jį įmesti pinigų, o jau tada ieškoti vietos, kur pastatyti automobilį.

„Gal valdininkai nusprendė, kad mokėti už automobilių stovėjimą reikia visose aikštelėse kilometro spinduliu nuo artimiausio “parkomato„?“ – svarstė klaipėdietis.

Kontrolieriai tikrina uoliai

Klaipėdoje nuo metų pradžios senamiestyje ir miesto centre reikia mokėti ne tik už automobilių stovėjimą gatvėse ir aikštelėse, bet ir kiemuose, jei jie nepriskirti daugiabučiams namams.

Kelis mėnesius vairuotojai, kurie pastatę automobilį kiemuose nesusimokėdavo, dar nebuvo baudžiami. Tačiau jau gerą mėnesį kontrolieriai kiekvieną dieną tikrina, ar klaipėdiečiai vykdo prievolę susimokėti už automobilių stovėjimą ir kiemuose.

„Jei žmogus automobiliu atvažiavo į apmokestintą zoną, tai tikrai jį turėtų statyti ne kieme, kuris skirtas gyventojų mašinoms, o aikštelėse ar gatvėse, kur leidžiama. Jei vairuotojas nori mokėti mažesnę rinkliavą, automobilį reikia statyti Mėlynojoje zonoje, kur už keturias valandas reikia sumokėti du litus. O jei žmogus visai nenori mokėti, tuomet automobilį turėtų palikti už senamiesčio ir miesto centro ribų“, – variantus siūlė viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Ženklų prie kiemų nestatys

Direktorių vis dar stebina vairuotojų skundai dėl rinkliavos už automobilių stovėjimą.

„Tai lyg normali Lietuvos praktika, kai mėgstama nesilaikyti valdžios priimtų sprendimų. O šiuo atveju jis toks, kad visuose kiemuose, kurie nepriskirti daugiabučiams, reikia mokėti. Jei žmogus nenori mokėti rinkliavos, visada ras priežasčių ir pasiteisinimų, kodėl nesusimokėjo, kaltins kitus“, – įsitikinęs G.Neniškis.

Be kita ko direktorius priminė, kad už stovėjimą aikštelėje šalia Taikos pr. 13 namo sumokėti nesudėtinga, – bilietų automatas yra kitoje gatvės pusėje.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus patikino, kad vairuotojams jau turėtų būti kur kas aiškiau, kur ir kaip reikia mokėti už automobilių stovėjimą.

Neseniai dešimtyje miesto vietų pastatyti dideli informaciniai stendai, kuriuose pateikiama informacija, kokios miesto zonos yra apmokestintos.

„Prie kiekvieno kiemo nepastatysime ženklų, kad jame reikia mokėti už stovėjimą, o ir nereikia, nes ženklas turi būti tik prie įvažiavimo į apmokestintą zoną. Stovos skaitiklių šiemet taip pat daugiau nepastatysime, nes jie kainuoja pinigų, o jų miesto biudžete nenumatyta“, – teigė R.Mockus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų