Pereiti į pagrindinį turinį

Ruoš naują vietą keltui

2009-06-15 07:59
Vieta: jau šiais metais į Smiltynę teks keltis iš šiaurinio rago.
Vieta: jau šiais metais į Smiltynę teks keltis iš šiaurinio rago. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šiais metais nebeliks senosios perkėlos. Konkursą laimėjusi įmonė jau ruošiasi naujos perkėlos pirso statybai. Į Smiltynę žmonės kelsis iš šiaurinio rago.

Iš karto po didžiosios regatos „The Tall Ships‘ Races“ bus pradėta naujo pirso statyba. Darbus atliks konkurso būdu išrinkta „Klaipėdos hidrotechnikos“ bendrovė. Pasak Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos laikinojo vadovo Algirdo Kamarausko, ši bendrovė pasiūlė mažiausią kainą. Naujo pirso statyba kainuos per 2 milijonus litų.

Sutartį su rangovu Uosto direkcija pasirašys dar šį mėnesį, bet naujo pirso statyba nukelta į rugpjūtį. „Kalbėjome su savivaldybe. Sutarėme, kad logiška darbus pradėti tik po didžiosios regatos „The Tall Ships‘ Races“, – teigė A.Kamarauskas.

Liepą vyks paruošiamieji darbai, perkamos medžiagos.

Naujos perkėlos statybą planuojama užbaigti šiais metais.

Įrengti naują prieplauką keltams nuspręsta todėl, kad Danės upė bus skirta mažiesiems laivams.

Prie 26 krantinės ketinama pastatyti 60 metrų ilgio pirsą. Prie jo galės švartuotis naujo tipo keltai. Keleivių patogumui naujojoje perkėloje bus įrengtos laukimo salės. Krante esančius pastatus, priėjimus į naująją perkėlą turės sutvarkyti miestas savo lėšomis arba krantinių operatorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų