Pereiti į pagrindinį turinį

Ruošiamos naujos sąskaitos už šiukšles

2009-01-09 09:00
Ruošiamos naujos sąskaitos už šiukšles
Ruošiamos naujos sąskaitos už šiukšles / Vytauto Liaudanskio nuotr. Nebrango: mokestis už šiukšlių išvežimą masinio brangimo laikmečiu išliko nepakitęs.

Didžioji dalis uostamiesčio gyventojų ir verslininkų jau sumokėjo daug diskusijų sukėlusią pusmečio rinkliavą už atliekų surinkimą ir tvarkymą. Skolingų liko ketvirtadalis.

"Bendras mokumas tikrai neblogas – apie 80 proc. Kiekvienas administratorius džiaugtųsi tokiais rezultatais. Dauguma klaipėdiečių atliko savo pareigą", – tvirtino įmonės "Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras" Vietinės rinkliavos administravimo skyriaus vadovas Šarūnas Jonas Tamulis.

Įmonės duomenimis, rinkliavą už buitinių atliekų išvežimą ir tvarkymą sumokėjo 87 proc. daugiabučių ir individualių namų gyventojų bei apie 80 proc. verslininkų.

Naujų sąskaitų už atliekų išvežimą ir tvarkymą klaipėdiečiai turėtų sulaukti iki sausio 20-osios.

Pasak Š.J.Tamulio, joje bus nurodyta suma, kurią reikia mokėti už šiuos metus. Taip pat sąskaitoje išskirta rinkliava, sumokėta už praėjusį laikotarpį, jei yra – primenama skola.

Pagal tarybos sprendimą gyventojai už atliekų išvežimą gali mokėti kas ketvirtį arba iš karto už visus metus. Sąskaitose bus įdėti keturi mokėjimo kvitai už ketvirtį ir vienas – už metus.

"Gyventojai rinkliavą gali mokėti ir kas mėnesį, ir kas pusmetį. Svarbiausia, kad pasibaigus laikotarpiui būtų atsiskaityta už paslaugą. Tai žmonių pareiga", – pabrėžė Š.J.Tamulis.

Rinkliavą už šiukšles klaipėdiečiai gali sumokėti banke, internetu, pašte. Šiemet tai bus galima padaryti ir loterijos "Perlas" terminaluose. Už metus ir už pirmą ketvirtį rinkliavą reikia sumokėti iki vasario 15 d. Už kitus ketvirčius mokama iki pirmo mėnesio 15 d.

Š.J.Tamulis paminėjo, jog gyventojai renkasi skirtingus mokėjimo būdus. Pasak jo, tai priklauso nuo finansinių galimybių.

Rinkliava už buitinių atliekų išvežimą uostamiestyje įvesta nuo praėjusių metų liepos 1 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų