Pereiti į pagrindinį turinį

Rusai Lietuvos pajūryje perka butus

2010-08-28 07:00
Realybė: rusams jau įgriso nuolatinės spūstys Maskvoje, tad šie ėmė pirkti butus, skirtus poilsiui Palangoje, į kurią atvykti užtrunka gerokai mažiau laiko nei į šalia Maskvos...
Realybė: rusams jau įgriso nuolatinės spūstys Maskvoje, tad šie ėmė pirkti butus, skirtus poilsiui Palangoje, į kurią atvykti užtrunka gerokai mažiau laiko nei į šalia Maskvos... / Redakcijos archyvo nuotr.

Vasarą į Lietuvos pajūrį poilsiauti plūdę turistai iš Maskvos nutarė čia ir apsipirkti. Tačiau jų pirkiniai anaiptol nėra suvenyrai ar atvirukai, – jie čia ėmė pirkti būstus.

Suaktyvino rinką

Šią vasarą rusai itin suaktyvino gerokai įmigusią nekilnojamojo turto rinką Palangoje ir Šventojoje. Nors visų butų iš eilės kurortuose jie neperka, tačiau besidominčiųjų galimybėmis ką nors įsigyti išaugo keliolika kartų.

"Maskviečiai išties pagyvino nekilnojamojo turto rinką. Žinoma, negaliu teigti, kad būstą perka masiškai, tačiau, kad jiems jau pardavėme nemažai butų – faktas. Taip pat nemažai atvykėlių butus čia planuoja įsigyti ateityje. Tiek besidominčių būstais rusų seniai nebuvome sulaukę", – patikino nekilnojamojo turto agentūros "Ober-Haus" Klaipėdos regiono vadovas Linas Juozaitis.

Jis pabrėžė, kad Maskvos gyventojai labiausiai perka butus, esančius Palangoje ir Šventojoje. Tačiau kai kurie jau investavo ir į naujos statybos butus Klaipėdoje. Taip pat įsigijo turto šalia Klaipėdos esančiuose naujuose kvartaluose.

Maskviečiams kaina nerūpi

L.Juozaitis pabrėžė ir tai, kad daugelis maskviečių būstus renkasi ne pagal kainą, o pagal tai, ar jie jiems patinka.

Kai kurie jų iš pradžių pageidauja įsigyti mažus apie 50 kv. m ploto butus, o galiausiai susidomi kotedžais ar nuosavais namais.

"Turistai iš Maskvos turi daug pinigų, dėl to galutinė kaina jiems nėra aktuali. Jie patys nelabai žino, ką nori įsigyti, todėl domisi viskuo. Iš pradžių teiraujasi apie mažus butus, o galiausiai juos nuvežame į kokį prabangų kotedžą. Tada jie perka viską, kas jiems patinka", – prisiminė L.Juozaitis.

Pastaruoju metu parduodamais būstais itin aktyviai ėmė domėtis ir baltarusiai, tačiau jie butus čia perka kur kas akyliau. Baltarusiai, panorę šalies pajūryje įsigyti poilsiui skirtus apartamentus, didžiausią dėmesį skiria jų kainai.

Neringa nedomina

Tačiau priešingai nei Palangoje ar Klaipėdoje, Neringoje parduodamas nekilnojamasis turtas, anot L.Juozaičio, rusų nedomina.

Jo teigimu, rusams Juodkrantėje ar Nidoje parduodami butai ar kotedžai atrodo per brangūs. Be to, jiems nelabai patrauklus ir susisiekimas su šia atokia vieta.

"Dažniausiai maskviečiai skrenda į Rygą, o iš ten – tiesiai į Palangą. O norint nuvažiuoti į Nidą, ne tik reikėtų nuomotis automobilį ar taksi, bet ir kelionė užtruktų kur kas ilgiau. Tai juos atgraso nuo šios vietos", – paaiškino L.Juozaitis.

Į Lietuvą – arčiau

Nekilnojamojo turto ekspertas patikino, jog rusai į įsigyjamus būstus Lietuvoje nežiūri kaip į investiciją. Daugelis jų butus čia perka tam, kad galėtų atvykti pailsėti vasarą ar tiesiog praleisti savaitgalius.

"Maskviečiai teigia, kad atvykti į Lietuvą jiems yra daug paprasčiau, nei mašinų spūstyse važiuoti ilsėtis į savo sodybas, esančias Maskvos priemiesčiuose. Jau vien dėl to jie nori nuosavo turto Lietuvoje. Kai kurie paminėjo, jog čia ketina praleisti tiesiog įprastus savaitgalius", – patikino L.Juozaitis.

Anot jo, rusai tvirtina, jog į Lietuvą skrydis trunka apie valandą, dar tiek pat užtrunka įvairių formalumų oro uostuose sutvarkymas – ir jie jau Lietuvoje. Tačiau norėdami savaitgaliais vykti pailsėti į savo sodybas, esančias prie pat Rusijos sostinės, jie kelionėje dėl itin didelių mašinų grūsčių užtrunka 5–6 valandas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų