Pereiti į pagrindinį turinį

„Rusijos banga“ iš Palangos keliasi į Klaipėdą

2013-05-03 18:00
„Rusijos banga“ iš Palangos keliasi į Klaipėdą
„Rusijos banga“ iš Palangos keliasi į Klaipėdą / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Birželio viduryje Klaipėdoje vyks rusiškos muzikos festivalis „Rusijos banga“. Renginys prieš tai trejus metus vykdavo Palangoje, tačiau organizatoriams kurortas – per brangus.

Viešosios įstaigos „Razdolija“ vadovė Veronika Zacharova tikėjosi, kad festivalį „Rusijos banga“ finansiškai parems Klaipėdos savivaldybė.

Tačiau savivaldybės komisija, kuri vertino pateiktus projektus, finansavimo šiai programai neskyrė. Tad su finansiniais sunkumais susidūrę renginio organizatoriai nusprendė festivalį rengti ne gatvėje, bet po stogu.

Birželio 15–16 dienomis į uostamiestį ketina atvykti 20 atlikėjų, koncertai vyks dviem etapais.

Pirmasis – viešbutyje „Amberton Klaipėda“, kuriame ketinama surengti ir susitikimą su aktoriumi Regimantu Adomaičiu.

Organizatorių teigimu, tą vakarą bus perdainuojamos senų kino filmų dainos. Antrąją dieną festivalis persikels į Klaipėdos koncertų salę.

Organizatoriai, apsilankę pas miesto merą Vytautą Grubliauską, tikėjosi, kad jis patarpininkaus dėl mažesnio salės nuomos mokesčio bei galimybės greičiau suderinti vizas festivalio dalyviams.

Planuojama, kad antrąją dieną iš Klaipėdos koncertų salės atlikėjai persikels į greta esantį skverą ir ten koncertuos nemokamai.

Festivalio organizatoriai tikisi, kad renginys sulauks klaipėdiečių dėmesio.

Festivalis „Rusijos banga“ šiemet pirmąkart vyks Klaipėdoje. Trejus metus birželio viduryje renginys būdavo organizuojamas Palangoje.

Festivalis pritraukdavo iki 40 atlikėjų iš Rusijos, Ukrainos, Latvijos. Tačiau organizatoriams Palanga vis dėlto per brangi. Be to, į Palangoje vykstančius koncertus neatvykdavo rusakalbiai klaipėdiečiai, nes viešasis transportas važiuoja tik iki 22 val.

Todėl šiais metais nuspręsta festivalį perkelti į uostamiestį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų