Pereiti į pagrindinį turinį

Rusnei grasina antroji potvynio banga

2013-01-31 15:30
Rusnei grasina antroji potvynio banga
Rusnei grasina antroji potvynio banga / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Atoslūgio sulaukusių pamario gyventojų buitį vėl gali apkartinti atšilę orai. Baiminamasi, jog atlydys ir lietūs atneš antrąją potvynio bangą.

Ryškiai pasikeitusios oro sąlygos kelia nerimą ir specialiųjų tarnybų atstovams.

Vakar pavakarę vandens gylis kelio Šilutė–Rusnė apsemtame apie 400 m ruože buvo 4 cm.

„Be abejo, ir lietus, ir teigiama temperatūra turės įtakos, vanduo kils. Panemunėje jau šiandien vanduo pakilo 1 cm, – vakar “Klaipėdai„ sakė Šilutės rajono savivaldybės Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas. – Prognozės nieko gero nežada. Galime sulaukti ir antrosios potvynio bangos, nes Kuršių marios, visos upės yra užšalusios.“

Specialistas pridūrė, jog ekstremali situacija neatšaukta, o tarnybos pasirengusios bet kada skubėti į pagalbą.

„Kariškių amfibija budi, todėl prireikus ją pasitelksime“, – teigė R.Renčeliauskas.

Kaip informavo Šilutės rajono savivaldybė, pirmadienį taip pat buvo surengtas posėdis, kuriame vėl sugrįžta prie estakados į Rusnę klausimo.

Rusnės seniūnės Dalios Drobnienės teigimu, šį klausimą reikėtų išspręsti kuo greičiau, nes vietos gyventojai pavargo nuo nuolatinio potvynio grėsmės.

Teigiama, kad iš savivaldybės pusės tokiai estakadai atsirasti kliūčių nėra, juolab kad ir esą sulaukta žodinio premjero sutikimo. Pagal parengtą projektą estakados ilgis turėtų siekti 457 m, o ją pastatyti kainuotų apie 30 mln. litų.

Posėdžio metu nuspręsta, kad savivaldybė lauks Lietuvos automobilių kelių direkcijos rašto, kuriame bus išdėstyti pasiūlymai ir informacija dėl tolesnių reikalų sprendžiant estakados į Rusnę statybą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų