Pereiti į pagrindinį turinį

Šauliai siekia atgaivinti šaudyklą

2009-05-22 09:00
Realybė: Birutės gatvėje esantis sportinės šaudyklos pastatas jau daugelį metų yra nenaudojamas, todėl gerokai nuniokotas ir apleistas.
Realybė: Birutės gatvėje esantis sportinės šaudyklos pastatas jau daugelį metų yra nenaudojamas, todėl gerokai nuniokotas ir apleistas. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Kulkinio šaudymo entuziastai pradėjo žygius, kad mieste atsirastų nors viena sportinė šaudykla, nes dabar nėra kur treniruotis.

Treniruotų ir vaikus

Į miesto tarybos narius kreipėsi Klaipėdos kulkinio šaudymo sporto klubo "Šaulys" atstovai, kurie reikalauja, kad savivaldybė laikytųsi Vyriausybės ir Seimo neva priimtų teisės aktų ir šiam klubui sugrąžintų sportinę šaudyklą, esančią Birutės g. 5A.

Šaudyklos, kuri anksčiau priklausė Savanoriškos draugijos armijai, aviacijai ir laivynui remti organizacijai, šeimininkai nuolat keitėsi.

Tačiau, anot šaudymo sporto klubo "Šaulys" tarybos pirmininkės Svetlanos Lapickajos, dar 1995 m. Seimas ir Vyriausybė sukūrė įstatymų bazę, kam šis turtas turi būti perduotas. Jis neva turi nuosavybės teise priklausyti Lietuvos šaudymo sporto sąjungai, o šaudyklą valdyti turėtų klubas "Šaulys".

"Mes stengiamės ne dėl savęs, o dėl visuomenės, kurios nariai įsigijo ginklų, bet neturi kur treniruotis. Taip pat labai svarbu ir vaikai, kurie galėtų šaudyti ne miškuose ar mokyklose, o išsilieti šaudykloje", – sakė sporto klubo "Šaulys" sekretorė Tatjana Agafonova.

Šaudyklų nėra

Uostamiestyje tėra viena šaudykla – Jūros gatvėje, tačiau čia leidžiama treniruotis tik pareigūnams.

Kai kurie šios sporto šakos entuziastai anksčiau treniruodavosi ir Antano Boso elnyne buvusioje sportinėje šaudykloje. Tačiau Policijos departamentas ją nurodė uždaryti.

Paklausta, kieno lėšomis sportinė šaudykla būtų rekonstruota, nes ji šiuo metu yra apleista, T.Agafonova patikino, jog kol nėra paramos sutarties – apie investicijas sunku kalbėti, tačiau "variantų yra".

Priklauso savivaldybei

"O kur jie buvo šitiek metų, jei įstatymų bazė susigrąžinti šaudyklą yra sukurta 1995-aisiais, o prašymą teikia tik dabar?" – klausė savivaldybės Turto ir privatizavimo skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Jos teigimu, buvusios sportinės šaudyklos pastatas nuo 2007 m. yra savivaldybės nuosavybė. Anksčiau jos valdytoja buvo Klaipėdos apskrities viršininko administracija, tačiau Vyriausybė savo nutarimu pastatą perdavė savivaldybei.

Jau yra patvirtintas ir po pastatu bei aplink jį esančio žemės sklypo detalusis planas. Dabar šį sklypą Registrų centre bandoma įregistruoti kaip savivaldybės nuosavybę. Detaliajame plane numatyta, kad sklype turi būti visuomeninės ar socialinės paskirties objektas. Anksčiau buvo planuota šaudyklą nugriauti ir sklype pastatyti socialinio būsto namą ar socialinių paslaugų centrą.

"Šiuo metu nėra jokio sprendimo, koks pastatas turėtų būti tame sklype. Tai turi nuspręsti politikai", – sakė Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėja Raimonda Gružienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų