Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybė surinks mažiau nuomos

2013-02-24 21:36
Savivaldybė surinks mažiau                  nuomos
Savivaldybė surinks mažiau nuomos / Gedimino Bartuškos nuotr.

Vis daugiau klaipėdiečių atsisako gyventi savivaldybės butuose. Teigiama, kad tam įtakos turi praėjusių metų pabaigoje išaugęs nuomos mokestis. Manoma, jog dėl to sumažėjo ir jo surinkimas.

Klaipėdos savivaldybei priklauso 1 tūkst. 598 būstai. Iš jų 248 yra socialiniai, 1 tūkst. 500 – gyvenamosios patalpos, 150 – bendrabučių kambariai.

Šiuo metu laisvų būstų yra apie 130. Iš jų 22 – netinkami gyventi, 48 – remontuojami.

Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė tvirtino, kad šiemet iš viso planuojama suremontuoti 60 butų. Būstų remontui planuojama skirti apie milijoną litų.

Anot D.Netikšienės, savivaldybės butai tušti lieka iškeldinus nuomininkus, jiems patiems atsisakius nuomos ar numirus nuomininkui. Tada būstų būklę vertina juos administruojanti įstaiga „Klaipėdos butai“.

„Jei nurodoma, kad butas tinkamas gyventi, jis tuoj pat siūlomas laukiantiesiems. Jei būsto techninė būklė prasta, jis įtraukiamas į remontuotinų sąrašą“, – pasakojo vedėja.

D.Netikšienė pabrėžė, kad praėjusieji metai buvo ypatingi – nuomininkai atsisakė rekordinio butų skaičiauis – 60. Taip nutiko, nes nuo praėjusių metų sausio 1 dienos nemažai daliai savivaldybės butų gyventojų išaugo nuomos kaina.

Jos vidurkis siekia 4,35 lito už kvadratinį metrą per mėnesį. Brangiausiai mokama 6 litai, pigiausiai – 2,50 lito už kvadratinį metrą.

„Žmonės, kurie negauna lengvatų, įvertina, ar jiems verta gyventi savivaldybės būste. Nemažai jų atsisakė butų. Lengvatos suteikiamos mažas pajamas gaunantiems klaipėdiečiams. Kad jos būtų suteiktos, reikia deklaruoti turtą ir pajamas“, – tvirtino D.Netikšienė.

Prognozuojama, kad už praėjusius metus bus surinkta 20–25 proc. mažiau nuomos nei skaičiuota.

Paprastai iš savivaldybės gyvenamųjų patalpų nuomos per metus surenkama apie 2,5 mln. litų. Didžioji dalis lėšų panaudojama būstų remontui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų