Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybės klerkų algoms pritrūko litų

2012-12-28 10:51
Savivaldybės klerkų algoms pritrūko litų
Savivaldybės klerkų algoms pritrūko litų / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos valdininkų algoms iki metų pabaigos pritrūko daugiau nei 50 tūkst. litų, todėl skyrių vedėjų buvo paprašyta tarpušvenčiu negrįžti į darbą, o nemokamai paatostogauti.

„Ir aš eisiu nemokamų atostogų gruodžio 31 d., o mano pavaduotojai jau išėjo po dvi dienas. Mūsų algoms sumokėti trūko apie tūkstančio litų, tad tikiuosi, kad per nemokamas atostogas tas trūkumas dings“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Ji skaičiavo, kad visų savivaldybės skyrių darbuotojų atlyginimams išmokėti iki metų pabaigos trūksta apie 56 tūkst. litų. Vienuose skyriuose darbo užmokesčio fondas labiau ištuštėjęs, o kituose – viskas gerai.

Pinigų, anot J.Simonavičiūtės, labiausiai trūksta Švietimo skyriaus darbuotojų algoms – maždaug 27 tūkst. litų.

„Tikrai nežinau, ar darbo užmokesčio fondą subalansuosime, tačiau skyrių vedėjų tikrai buvo paprašyta pasinaudoti nemokamomis atostogomis – vieną, dvi ar tris dienas. Pas mus žmonės įpratę eiti dienos ar dviejų dienų kasmetinių atostogų, kai normaliose įstaigose tai nepraktikuojama. Manau, kad jei užtenka dienos ar dviejų dienų atostogų, galima pasinaudoti galimybe pasiimti nemokamas, kad nebūtų piktnaudžiavimo“, – nuomonę reiškė J.Simonavičiūtė.

Tačiau savivaldybės administracijos vadovės prašymą nemokamai paatostogauti ir sutaupyti pinigų darbo užmokesčio fonde, regis, išgirdo tik nedidelė dalis valdininkų.

Dvi dienas – ketvirtadienį ir penktadienį – nemokamai ilsėsis tik trys valstybės tarnautojai, tris dienas – ketvirtadienį, penktadienį ir pirmadienį – keturi klerkai, tik pirmadienį, Naujųjų išvakarėse, į darbą neis ir už tai algos negaus trys savivaldybės darbuotojai, tarp kurių yra ir pati J.Simonavičiūtė.

Skaičiuojama, kad dėl šių nemokamų atostogų savivaldybės darbo užmokesčio fonde pavyks sutaupyti apie 2 tūkst. litų.

„Fondą norime subalansuoti, kad neliktų skolų kitiems metams. Todėl darbuotojams nebemokamos jokios priemokos, o buvo atvejų, kai skyrių vedėjai neklausydavo ir neskelbdavo konkurso užimti laisvą etatą, o jo pinigus padalydavo kitiems darbuotojams. Ne premijas ir priedus duosime, o nemokėsime priemokų“, – tvirtino J.Simonavičiūtė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų