Pereiti į pagrindinį turinį

Savižudybių prevencijos dieną – dviračių žygis

2016-09-10 09:57

Šeštadienį, rugsėjo 10-ąją minima Pasaulinė savižudybių prevencijos diena. Ji skirta atkreipti dėmesį į didelį savižudybių skaičių ir ieškoti išeičių, kaip užkirsti tam kelią. Šią dieną klaipėdiečiai paminėjo leisdamiesi į žygį dviračiais.

Į kvietimą dalyvauti šioje akcijoje atsiliepė maždaug pusšimtis klaipėdiečių. Kai kurie į šį žygį leidosi su šeimomis. Nuo prekybos centro, esančio pietinėje miesto dalyje, dviratininkų kolona dviračių takais pajudėjo link „Studlendo“.

Šios dienos vakarą žmonės taip pat raginami languose uždegti žvakę, skirtą atminti tiems, kurie pasitraukė iš gyvenimo.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, kasmet nusižudo apie milijoną žmonių. Lietuva - viena iš šalių, kurioje savižudybės skaičius itin didelis. Per metus mūsų šalyje iš gyvenimo pasitraukia apie 1000 žmonių. Dauguma jų – kaimo gyventojai, vyrai.

Pagal statistiką, kas 40 sekundžių pasaulyje nusižudo vienas žmogus. Kas 3 sekundės kas nors bando nusižudyti. Kiekviena savižudybė skaudžiai paveikia bent 6 žmones.

Tyrimai rodo, kad net 75 procentų savižudžių apie ketinimą nusižudyti prasitaria šeimos nariams ar draugams, tad labai svarbu išklausyti artimą žmogų ir laiku padėti jam spręsti problemas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų