Quantcast

Šiaurinį molą Melnragėje atvers po savaitgalio

Remiantis informaciniame stende pateiktais duomenimis, jau kitą savaitę lankytojams turėtų būti atvertas Šiaurinis molas Melnragėje. Patekimas ant bangolaužio dėl remonto darbų buvo ribojamas tris mėnesius. Rangovai pažadą ketina tesėti laiku.

Klaipėdiečių ir miesto svečių pamėgta pasivaikščiojimo vieta – Šiaurinis molas – dėl rekonstrukcijos yra uždarytas jau tris mėnesius.

Viešai skelbiama, kad po atnaujinimo darbų, po spalio 31 d., bangolaužis vėl bus prieinamas visuomenei.

"Planuojama, kad Šiaurinis molas visuomenei bus atvertas spalio pabaigoje – lapkričio pradžioje. Dangos ant Šiaurinio molo yra įrengtos pagal projektą. Projektas buvo rengiamas vertinant tai, kad molas bus pritaikytas vaikščioti lankytojams", – informavo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai.

Bangolaužiai skirti uosto įplaukos kanalui nuo išorinių jūros veiksnių saugoti.

Tačiau per daugybę metų jie įgijo ir socialinę funkciją – tapo klaipėdiečių bei miesto svečių traukos objektais.

Maža to, ant Šiaurinio molo atsirado ir mažosios architektūros objektų – skulptūra "Pasivaikščiojimas su žuvimi", inkaras, skirtas žuvusios jachtų įgulos nariams – jūrų skautams pagerbti bei mažiausiai šešios savavališkai pritvirtintos atminimo lentelės negrįžusiesiems iš jūros.

Uosto direkcijos atstovams rangovai dar prieš remontą pažadėjo, kad neplanuoja demontuoti nei skulptūros, nei atminimo lentų.

Darbus pažadėta vykdyti taip, kad būtų apsaugota ir minėta skulptūra, ir kiti objektai.

Rekonstrukcijos metu, nekeičiant jų konfigūracijos, turėjo būti sustiprinami bangolaužiai – pietinis Smiltynėje ir šiaurinis Melnragėje.

Pagal atnaujinimo projektą, abu bangolaužiai turėtų būti paaukštinti, dalyje hidrotechninių statinių įrengtos atraminės sienutės.

Po rekonstrukcijos gyventojų patogumui ant molo Smiltynėje bus įrengtos dvi apžvalgos aikštelės.

Uosto bangolaužius rekonstruoja konkursą laimėjęs Vokietijos ir Belgijos bendrovių konsorciumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas  portretas
Siaubo filmas o ne rekonstrukcija, suvertė krūva akmenų ir patenkinti .Buvau siltynėj, iš tu aikštelių pirma atsiveria vaizdas į akmenys o už jų matosi jūra.

Moliugai

Moliugai portretas
Taka normalu platesni padarykit iki molo, moliūgu moliūgai jus !!!

Nord

Nord portretas
Tvorelė prie triobelės iš padonu, nežinau kokiam čia amžiuje gyvenama ...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių