Pereiti į pagrindinį turinį

Šildymą Klaipėdoje išjungs dar negreitai

2013-04-09 10:45
Šildymą Klaipėdoje išjungs dar negreitai
Šildymą Klaipėdoje išjungs dar negreitai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nors Kaune jau šią savaitę žadama baigti šildymo sezoną, nepaisant to, kokie bus orai, Klaipėdos valdžia tokių drastiškų sprendimų nesiima.

Kauno meras Andrius Kupčinskas žadėjo, kad šildymo sezonas antrame pagal dydį Lietuvos mieste bus baigtas penktadienį. Šiluma turėtų būti atjungta visame mieste: ir ligoninėse, ir ugdymo įstaigose, ir gyvenamuosiuose namuose.

A.Kupčinskas žiniasklaidai tvirtino, kad užtenka taikytis su gamtos kaprizais. Jo nuomone, šildymo sezoną reikia baigti kaip ir praėjusiais metais – balandžio 12-ąją.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tvirtino, jog kol kas šildymo sezonas uostamiestyje nebus baigtas.

„Drąsi mintis dabar užbaigti šildyti. Ar galima priimti tokius drastiškus sprendimus, kai už lango toks oras? Mes pirmiausiai vertiname ne drąsų, ryžtingą, ambicingą pareiškimą, o situaciją“, – tvirtino uostamiesčio vadovas.

V.Grubliauskas pabrėžė, kad kai tik leis oro sąlygos, šildymo sezonas bus užbaigtas nedelsiant.

„Būsime taupūs, bet santūresni. Taupyti reikia, tačiau ne žmonių sveikatos sąskaita. Kita vertus, galima priminti, kad gyventojai gali patys savo name atsijungti šildymą, nelaukdami, kol bus paskelbta oficiali šildymo sezono pradžia“, – pabrėžė miesto vadovas.

Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis tvirtino, jog šia tema yra kalbama, stebimos prognozės.

„Įvertinę jas, manome, kad veikiausiai šildymo sezoną pavyks užbaigti paskutinę balandžio savaitę“, – teigė vedėjas.

Pasak A.Gaižučio, reikia išlaukti, kol oro temperatūra atitiks reikalavimus.

Oficiali šildymo sezono pabaiga gali būti skelbiama, kai trijų parų iš eilės vidutinė temperatūra yra ne mažesnė kaip 10 laipsnių šilumos.

Įmonės „Klaipėdos energija“ duomenimis, pastarosiomis paromis ji siekė 0–2 laipsnius šilumos.

"Suprantama, žmonės gali ir patys susirinkti parašus ir užbaigti šildyti. Pagal Civilinį kodeksą tam turi pritarti 50 proc. ir dar bent vienas būstų savininkas.

Tačiau negalima pamiršti ir kito reikalavimo – atjungus šildymą, patalpoje turi vyrauti ne žemesnė nei 18 laipsnių šilumos temperatūra", – priminė vedėjas.

Tad, anot A.Gaižučio, atsižvelgus į meteorologines sąlygas, norintiems užbaigti šildymo sezoną reikėtų gauti visų gyventojų sutikimą. Kitaip būtų pažeistos nesutinkančiųjų teisės, nes patalpose nevyrautų 18 laipsnių šilumos temperatūra.

Kada Klaipėdoje baigėsi šildymo sezonai

2004 m. – balandžio 19 d.

2005 m. – balandžio 18 d.

2006 m. – balandžio 25 d.

2007 m. – balandžio 16 d.

2008 m. – balandžio 24 d.

2009 m. – balandžio 14 d.

2010 m. – balandžio 26 d.

2011 m. – balandžio 21 d.

2012 m. – balandžio 20 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų