Pereiti į pagrindinį turinį

Siutina baloje dingęs takas

2016-03-17 10:05
Skaitytojo nuotr.

"Adidas" vardu gargždiškių pramintas dviračių takas siutina pačius dviratininkus. Naujai paklotas takas baigiasi didžiausia bala. Tačiau tikinama, kad jau šią vasarą dviratininkai sulauks šio tako pratęsimo.

Reikia guminių batų

Klaipėdos rajono gyventojas Rimas stebėjosi, kad dviračių takas, pasiekęs Viliaus Gaigalaičio globos namus, ties Laugaliais, smenga į pelkę.

"Po didesnio lietaus reikia guminių batų, norint perbristi šį dviračių tako ruožą. Nejau taip ir bus palikta ši vieta, o rajono gyventojai ir toliau turės braidyti po balas?" – piktinosi dviratininkas, atsiuntęs dienraščiui tako nuotrauką.

Vyras aiškino, kad tokia situacija Klaipėdos rajone ne pirmą kartą kartojasi. Kiek anksčiau paklojus dviračių taką ties Šlapšilės kaimu, dalis jo taip pat driekėsi po vandeniu.

"Kam tiesti takus, kam mesti pinigus į balą? Tik Klaipėdos rajono savivaldybėje taip gali būti", – pyko gyventojas.

Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus aiškino, kad rajone yra daugybė vietų, kur gyvenimą vietiniams gadina pasenusi ir išdraskyta melioracijos sistema.

"Šlapšilės kaime visuomet telkšojo pelkės. Juk nuo seno buvo žinomos vietos, kurios nėra tinkamos gyventi. Taip ir kaimo pavadinimas gimė. Žmonės statėsi namus, melioracinės sistemos dažniausiai pažeidžiamos, ir niekas nesivargina jų sutvarkyti", – aiškino A.Ronkus.

A.Ronkus tikino, kad net miesto teritorijose savivaldybė nėra pajėgi įrengti drenažo sistemų.

"O čia juk laukai. Nėra kur nuvesti šio vandens. Nieko čia nepakeisi. Jei šalčių nėra, vanduo nieko baisaus nedaro", – įtikinėjo A.Ronkus.

Ties naują taką

Dviračių tako ruožo tiesimo konkursą laimėjusios valstybės įmonės "Klaipėdos regiono keliai" Techninio ir projektų skyriaus viršininkas Paulius Baltmiškis tikino, kad dar šią vasarą dviračių tako tiesimo darbai ties Laugaliai bus pradėti.

"Takas nuo globos namų drieksis toliau iki pat kapinių. Jo ruožas apima apie 600 metrų. Tačiau kitoje pusėje kelio taip pat bus nutiestas dviračių tako ruožas, kuris susijungs su senesniu dviračių taku, vedančiu į Dovilus", – aiškino P.Baltmiškis.

Specialistas tikino, kad bus ieškoma būdų, kaip balą ties Laugaliais panaikinti.

"Taip, žinome, kad ten yra bėda. Mėginsime ją įveikti. Jei bus galimybė, nutiesime pralaidą ir nuvesime vandens nutekėjimą kitur. Takas bus 2 metrų pločio, kiek įmanoma, taką pakelsime", – tikino P.Baltmiškis.

Įrengs perėją

Naujai sutvarkytas dviračių takas taip pat bus nudažytas trimis baltomis linijomis.

"Toks yra reikalavimas gyvenamosiose teritorijose, privalome paisyti neįgaliųjų poreikių. Takas baigsis ties kapinėmis. Pratęsime tas tris"Adidas" linijas. O gal keturias reikėtų piešti?" – juokėsi VĮ "Klaipėdos regiono keliai" Techninio ir projektų skyriaus viršininkas.

Kelininkai įsitikinę, kad šis tako ženklinimas pasitvirtino. Dviračių taku neįgalieji gali saugiai pėstute žingsniuoti, nes iškilios linijos žymi kelio ribas.

Dviratininkai galės saugiai susisiekti su Gargždų miestu nuo pat Dovilų. Šalia kelio Jakai–Dovilai–Laugaliai esantis senas dviračių takas kol kas išliks toks pat.

Tačiau toliau jis drieksis iki pat Laugalių, tai sudaro apie pusantro šimto metrų atstumą. O čia ketinama įrengti pėsčiųjų perėją, kad dviratininkai saugiai galėtų kirsti kelią Jakai–Laugaliai–Gargždai ir toliau važiuoti rekonstruotu taku.

"Darbams numatyta 170 tūkst. eurų. Tačiau tai ne tik tako tiesimo darbai, bet ir projektavimas. Bus įrengiama nauja nuovaža. Teks sutvarkyti valstybinėje žemėje esančias įvažas", – darbus vardijo P.Baltmiškis.

Tikėtina, kad darbus pavyks pradėti birželį, o juos baigti ketinama per šešis mėnesius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų