Pereiti į pagrindinį turinį

Skaičiuojant pinigus prestižas tolsta

2012-12-04 05:00
Skaičiuojant     pinigus prestižas  tolsta
Skaičiuojant pinigus prestižas tolsta / Regatos organizatorių nuotr.

Klaipėdos galimybės tapti prestižinės regatos „Volvo Open Race“ finišo uostu sumažėjo keletą kartų. Mat uostamiesčio savivaldybė sutartyje, planuojamoje pasirašyti su regatos organizatoriais, rekomenduojamą pradinį įnašą drastiškai sumažino.

Uostai, kurie pageidauja priimti regatą „Volvo Open Race“, jos organizatoriams už tokią galimybę turi išsiųsti pasirašytą sutartį su savo finansiniais įsipareigojimais. Pretendentai paprastai siūlo apie 14 mln. litų. Klaipėdiečiai pasirengę sumokėti tik 450 tūkst. litų.

Tačiau tai dar ne viskas. Preliminariai skaičiuojama, jog, norint atitikti sąlygas, kad Klaipėda taptų regatos „Volvo Open Race“ finišo uostu, kartu su pradiniu įnašu reikėtų bent 12 mln. litų. O Klaipėda tam galėtų skirti tik 5 mln. litų

Tai paaiškėjo jungtiniame Finansų ir ekonomikos bei Strateginės plėtros komitetų posėdyje, kur vakar pritarta, kad Klaipėda dalyvautų konkurse tarp uostų, pretenduojančių 2014–2015 ar 2017–2018 m. priimti prestižinę regatą.

Sutartį Klaipėdos savivaldybė turi pasirašyti iki gruodžio 7 d. Prieš tai šią savaitę jos projektui dar turi pritarti miesto taryba.

Organizatoriai savo sprendimą, kokius uostus pasirinko, turėtų paskelbti iki gruodžio 7 d. O gruodžio 13 d. bus galutinai nuspręsta, ar į Klaipėdą užsuks prestižinė regata, ir kuriais metais.

„Man tai primena anekdotą apie vištą ir gaidį. Jei nieko neišeis, tai nors sušilsiu“, – šmaikštavo Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius, klaipėdiečiams nusprendus dalyvauti prestižinės regatos konkurse.

Dėl tokios galimybės varžosi 36 uostai, 17 iš jų yra Europoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų