Pereiti į pagrindinį turinį

Skaitikliai pinigų neberinks

2009-04-01 09:00

Klaipėdoje pinigus iš vairuotojų ryjantys stovos skaitikliai pastatyti nelegaliai, todėl juos reikės nugriauti.

Tokias tyrimo išvadas vakar paskelbė jį atlikę Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Statybos valstybinės priežiūros skyriaus specialistai.

Tyrimo metu nustatyta, kad stovos skaitikliai yra nesudėtingi statiniai, todėl juos pastatyti reikia atitinkamų leidimų.

Klaipėdoje statant vadinamuosius parkomatus įvairios institucijos patvirtino tik jų išdėstymo schemą. Tačiau specialistai nustatė, kad turėjo būti parengtas kiekvieno parkomato pastatymo projektas ir gautas leidimas jį statyti.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad stovos skaitikliai nebuvo numatyta tvarka pripažinti tinkamais eksploatuoti. Tai turėjo patvirtinti valstybinė komisija, tačiau tokia net nebuvo sudaryta. Pripažinimo tinkamais eksploatuoti aktą pasirašė tik savivaldybės specialistų komisija.

Statybos valstybinės priežiūros skyrius stovos skaitiklių teisėtumą tyrė, nes gavo paklausimą iš Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos.

Savavališkais statiniais pripažinti stovos skaitikliai turės būti nukelti, nes įstatymai neleidžia įteisinti nelegalių statybų.

Savivaldybės atstovai tikino su tyrimo išvadomis dar nesusipažinę, todėl negali jų komentuoti. Tačiau neatmetė galimybės, kad išvados bus apskųstos teismui.

Stovos skaitikliams įsigyti ir pastatyti buvo skirta per 3 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų