Pereiti į pagrindinį turinį

Skambutis medikams – dėl noro paplepėti?

2024-10-02 12:00

Kiekvieną dieną uostamiesčio greitosios pagalbos ekipažai skuba į pagalbą miestiečiams. Tačiau yra ir tokių klaipėdiečių, kurie medikus kviečia ir dėl savo miglotų poreikių, ir tiesiog dėl noro paplepėti.

Stebina: būna, kad greitąją medicininę pagalbą medikams nuolat skambinėjantis asmuo išsikviečia tiesiog į gatvę. Stebina: būna, kad greitąją medicininę pagalbą medikams nuolat skambinėjantis asmuo išsikviečia tiesiog į gatvę.

Vieną praėjusios savaitės popietę uostamiesčio medikai skubėjo į Taikos prospektą, kur gyventojas esą pajuto lėtinės ligos simptomus.

Kaip teigė Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vadovė Nijolė Dambrauskienė, medikai įvykio vietoje aptiko „nuolatinį klientą“. Jam buvo suleisti nuskausminamieji vaistai, į ligoninę vyras vykti atsisakė.

Pasak vadovės, šis gyventojas greitąją pagalbą kviečia beveik kasdien. Vyras nenurodo savo gyvenamosios vietos, todėl galima įtarti, kad jis veikiausiai – asocialus asmuo.

Pasikeitę orai mums reiškia, jog tuoj pradėsime dar dažniau vežioti benamius į ligoninę.

„Šitas asmuo mums jau tarsi giminaitis, pas jį važiuojame beveik kiekvieną dieną, o kartais jam mūsų pagalbos prireikia ir kelis kartus per dieną. Toks „glaudus bendravimas“ su šiuo vyru trunka mažiausiai pusę metų. Atvažiavę medikai jam suleidžia vaistų, tačiau jis važiuoti į ligoninę dažniausiai atsisako, jeigu ir nuvažiuoja, po kelių valandų vėl vykstame pagal to paties asmens iškvietimą, tik jau kitoje vietoje“, – pasakojo N. Dambrauskienė.

Nijolė Dambrauskienė. Vytauto Petriko nuotr.

Ji pabrėžė, jog ne taip retai tenka vykti pas gyventojus, kurie piktnaudžiauja medikų gerumu ir savo negalavimus kartais net simuliuoja.

Pasak vadovės, neretas atvejis, kai medikai iškviečiami ne dėl būtinybės poreikio, o tiesiog tam, kad būtų su kuo paplepėti.

Asocialiems asmenims, neturintiems namų, medikų reikia dažniau. Pasak vadovės, rudenį pradėjus vėsti orams, tokių iškvietimų gerokai padaugėja, kadangi benamiams norisi pabūti šiltesnėse patalpose, pavyzdžiui, ligoninėse.

„Pasikeitę orai mums reiškia, jog tuoj pradėsime dar dažniau vežioti benamius į ligoninę. Jie iš tikrųjų tiesiog piktnaudžiauja mūsų darbu. Jie neturi šeimos gydytojų, nevaikšto į poliklinikas, aišku, jų sveikata nėra puiki ir kartais tie negalavimai būna tikri, tačiau kviečiant mus kiekvieną dieną jų ligų atvejai dažnai nepasiteisina, o tuo metu galbūt kam nors iš tikrųjų reikia mūsų pagalbos“, – pabrėžė vadovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų