Pereiti į pagrindinį turinį

Iš sniego sankaupų vaduojama tik centrinė uostamiesčio dalis

2012-12-21 13:43
Iš sniego sankaupų vaduojama tik centrinė uostamiesčio dalis
Iš sniego sankaupų vaduojama tik centrinė uostamiesčio dalis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiestyje pastaruoju metu gausiai pasnigus, kelkraščius ir šaligatvius įkalino vos perbrendamos pusnys. Tačiau nuo sniego sankaupų kol kas vaduojama tik centrinė Klaipėdos dalis.

Kaip pripažino Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, atsikratyti sniego – nepigus malonumas. Išgabenti 1 kub. m kainuoja apie 6,5 lito.

Apie 1,9 tūkst. kub. m sniego jau išvežta iš Danės, Liepų, Šaulių gatvių, nuo Santuokų rūmų, taip pat iš autobusų stotelių Lietuvininkų aikštėje, Herkaus Manto, Tiltų gatvėse bei Taikos prospekte. Miestui tai kainavo apie 12 tūkst. litų.

„Toliau stebėsime situaciją, kur susikaups kritinė masė, ir bet kurią dieną galime priimti sprendimą iš kurios nors vietos vėl išvežti sniegą. Tačiau viso miesto neaprėpsime, nes tai labai brangiai kainuotų. Be to, tai būtų ne visai racionalus sprendimas, nes kai kuriose vietose šaligatvio plotis leidžia palikti sniego sankaupas“, – kalbėjo L.Dūda.

Pašnekovas pripažino, jog miesto tvarkytojai negali nepaisyti ir sinoptikų prognozių. Esą netrukus po Kalėdų laukiama pliusinė temperatūra bei lietus.

„Turime tai įvertinti, nes bus juokinga, jei vieną dieną sniegą išvešime, o kitą dieną viskas ims tirpti. Negalime neatsakingai švaistytis pinigais“, – teigė L.Dūda.

Sniegas iš miesto gabenamas į dvi aikšteles, kurios įrengtos Žardės piliakalnio zonoje už Jūrininkų prospekto bei Medelyno gatvėje. Šią paslaugą teikia bendrovė „Klaipėdos želdiniai“.

L.Dūda tikino, jog įmonės įkainiai maždaug perpus mažesni nei kelininkų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų