Pereiti į pagrindinį turinį

Stichija įveikė valytojus

2009-02-24 09:00
Stichija įveikė valytojus
Stichija įveikė valytojus / Nerijaus Jankausko nuotr. Nepatogumai: vakar važiuojamąją kelio dalį dengė tiršta sniego košė.

Pūga įveikė uostamiesčio gatvių valytojų techniką. Vakar rytą į darbus susiruošusiems klaipėdiečiams teko klampoti per pusnis ir tirštą sniego košę.

Dauguma daugiabučių namų kiemų buvo nevalyti, slidūs. Panašiai atrodė ir gatvės.

Bendrovės "Klaipėdos želdiniai" vadybininkas Vytautas Karinauskas neslėpė, jog vakar rytą situacija mieste buvo sudėtinga. Nors darbai pradėti 4 valandą ryto, visur šaligatvių laiku nuvalyti nespėta.

"Vos pravažiavome su mašinomis. Skubėjome nuvalyti pagrindines gatves. Vėliau perėjome į kitas vietas. Kai sniego mažiau, spėjame visur, o šį kartą stichija įveikė techniką. Nors išvažiavome anksti, užtrukome", – tvirtino V.Karinauskas.

Tačiau rytą problemų kilo ir centrinėje miesto dalyje. Pėsčiųjų perėjose klaipėdiečiams teko bristi per tirštą sniego košę.

"Nukasame sniegą nuo perėjų, po to važiuoja technika, kuri nuvalo važiuojamąją kelio dalį. Perėjos ir autobusų stotelės vėl užverčiamos. Tenka dar kartą nukasti nuo jų sniegą. Jei važiuojamąją kelio dalį valanti technika važiuotų lėčiau, išvengtume tokių problemų, bet visi skuba, kad laiku atliktų darbą", – teigė V.Karinauskas.

Važiuojamoji kelio dalis taip pat buvo padengta tiršta sniego koše. Pasak įmonės "Specialus autotransportas" generalinio direktoriaus Vyganto Kamarausko, pusantros paros, kiek truko pūga, miesto gatvėse darbavosi visos įmonės pajėgos – 16 mašinų.

Pertraukos buvo daromos tik piko valandomis nuo 7 iki 9 ir nuo 16 iki 19, kada eismas gatvėse per daug intensyvus, kad galėtų dirbti didelių matmenų gatvių valymo mašinos.

"Sniegas prie minusinės temperatūros netirpsta. Košę sustumiame į kraštus, o automobilių ratai ją grąžina į važiuojamąją kelio dalį. Jeigu norime, kad būtų ir gražu, ir patogu, sniegą reikėtų išvežti, kaip darydavome anksčiau", – tvirtino direktorius.

V.Kamarausko teigimu, įmonės ir miesto savivaldybės sudarytoje sutartyje tokia paslauga yra numatyta, tačiau ji vykdoma pagal atskirą nurodymą. O iš miesto valdžios tokio pavedimo negauta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų