Pereiti į pagrindinį turinį

Stovos skaitiklius sustingdė šaltis

2009-01-06 09:00
Stovos skaitiklius sustingdė šaltis
Stovos skaitiklius sustingdė šaltis / Nerijaus Jankausko nuotr. Eilės: vairuotojai jau pirmąją 2009-ųjų darbo dieną suskubo nešti dokumentus, kad gautų leidimus statyti automobilį gatvėje prie namų.

Vos pradėjus veikti automobilių stovos skaitikliams, mieste prasidėjo chaosas – aparatai neveikia, kaip jais naudotis – neaišku, o ir gyventojai neskuba mokėti.

Nesuprato, kaip veikia

Vakar buvo pirmoji diena, kai Klaipėdos centre ėmė veikti automobilių stovos skaitikliai.

Rytą kai kurios aikštelės ir gatvės buvo apytuštės, tačiau įdienojus gyventojai įsidrąsino, taigi miestas vėl buvo pilnas automobilių. Tik keletoje mašinų buvo matyti už priekinio stiklo užkišti bilietėliai, bylojantys, kad rinkliava sumokėta.

Kiti vairuotojai nesivargino prieiti prie automato ir bandyti susimokėti.

Tai padaryti norėjusiems teko susidurti su problemomis – ne vienas, nesupratęs skaitiklio veikimo principo, numojo ranka ir tiesiog nueidavo nemokėjęs.

Norintiems gauti bilietėlį iš tiesų reikėjo pasukti galvą – pagrindinėse gatvėse skaitikliai buvo be lipdukų su naudojimosi instrukcija.

Pakirto atšalęs oras

Turgaus gatvėje sutiktas vairuotojas Edgaras dar nebandė naudotis skaitikliu.

"Spėju, kad norint gauti bilietėlį reikės aukštojo mokslo diplomo. Kažkada teko stovos skaitikliu naudotis Romoje, nors kalbos nemokėjau, bet ten buvo labai paprasta, viskas aiškiai ir suprantamai nupiešta", – tikino penkioms minutėms į Turgaus gatvę užsukęs vaikinas.

Dar didesnį galvosūkį gyventojams kėlė neveikiantys automatai – kai kurie, stovintys senamiestyje, paprasčiausiai nepriimdavo monetų.

Rinkliavą prižiūrinčios bendrovės "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis negalėjo tiksliai paaiškinti nei automatų gedimų priežasčių, nei įvardinti tikslaus sugedusių automatų skaičiaus.

"Priežastys kol kas neaiškios. Automatai tiesiog "miega", kaip ir buvo iki šios dienos. Dabar vyksta situacijos inventorizacija. Artimiausiu metu gedimus turėtume pašalinti", – komentavo G.Neniškis.

Savivaldybės išplatintame pranešime spėjama, jog automatai iš rikiuotės galėjo išeiti dėl staiga atšalusio oro.

Žmonės užplūdo savivaldybę

Automatų gedimai, lipdukų su naudojimosi instrukcijomis stygius – ne vieninteliai nesklandumai, dėl kurių naujoji rinkliava patiria fiasko.

Dar nepastatyti ir specialūs kelio ženklai, kad automobilio stovėjimas konkrečioje vietoje yra mokamas. Tik vakar prasidėjęs dokumentų priėmimas dėl leidimų ir mėnesinio mokesčio abonementų taip pat piktina miestiečius.

Vakar miesto savivaldybėje sulaukta daugiau nei 200 gyventojų, norinčių gauti leidimus savo automobiliams metams ar mėnesiui.

Savivaldybės Ryšių su visuomene priimamojo tarnautojos teigė, jog pirmąją naujų metų darbo dieną trys šio skyriaus darbuotojos dirbo be poilsio.

"Nuo pat ryto dirbame nepakeldami galvos. Gyventojai kreipiasi dėl visko: ir dėl leidimų, ir dėl abonementų. Kai kurie grįžta antrąkart sužinoję, kokių dokumentų reikia", – telefonu pasakojo viena priimamojo darbuotoja.

Bausmių kol kas netaikys

Dėl šių ir kitų techninių priežasčių artimiausiomis dienomis nebus ir kontroliuojama pati rinkliava – gyventojams suteiktas dviejų savaičių pereinamasis laikotarpis.

"Kol nėra išspręstos techninės problemos, kontrolės nebus. Nelabai protinga ir garbinga žmones iš karto bausti", – reziumavo G.Neniškis.

Leidimus statyti mašinas gali gauti tik gyventojai, savo gyvenamąją vietą deklaravę vadinamojoje raudonojoje arba geltonojoje zonoje, jei namas neturi kiemo ar nėra įrengta garažų.

Namų kiemai nėra apmokestinami.

Eilės: vairuotojai jau pirmąją 2009-ųjų darbo dieną suskubo nešti dokumentus, kad gautų leidimus statyti automobilį gatvėje prie namų.

Ignoravimas: vakar rytą mokamos teritorijos buvo neįprastai tuščios, bet vėliau jos po truputį prisipildė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų