Pereiti į pagrindinį turinį

Studentai mieliau perka, o ne nuomojasi butus

2010-08-26 05:00
Situacija: šiuo metu studentams išsinuomoti būstą itin sudėtinga –  rinkoje likę tik brangiai kainuojantys arba itin dideli butai.
Situacija: šiuo metu studentams išsinuomoti būstą itin sudėtinga – rinkoje likę tik brangiai kainuojantys arba itin dideli butai. / Tomo Raginos nuotr.

Nekilnojamojo turto ekspertai pastebi, jog šiemet nuomotis būstus skuba ne visi studentai – kai kurie jų ruošiasi gyventi neseniai įsigytuose nuosavuose butuose.

Pasak nekilnojamojo turto agentūros "Naminta" vadovės Jūratės Venckienės, padaugėjo tėvų, kurie į Klaipėdos aukštąsias mokyklas įstojusiems vaikams nutarė ne išnuomoti, bet nupirkti gerokai atpigusius butus.

Jos teigimu, daugiausia jų perka nebrangius, senos statybos daugiabučiuose esančius 1–1,5 kambario butus, kainuojančius nuo 80 iki 120 tūkst. litų.

"Vasarą sulaukėme klientų, kurie atvykę iš kitų šalies miestų ar rajonų suskubo pirkti nebrangius butus uostamiestyje studijuosiantiems savo vaikams. Tokių pigių butų rinkoje ir taip nėra daug, o dabar jų išvis nebeliko", – patikino J.Venckienė.

Daugiausia tėvų vaikams būstus pirko šiaurinėje miesto dalyje – netoli Klaipėdos universiteto.

Neslūgsta ir nuomojamo gyvenamojo ploto paklausa. Pastaruoju metu norinčiųjų išsinuomoti vieno ar dviejų kambarių butus studentų vis daugėja. Tačiau, anot ekspertų, jie neturi, ką pasiūlyti – rinkoje jaučiamas itin didelis nuomojamų butų trūkumas.

"Daugelis studentų butus išsinuomojo vos tik įstoję, dabar sujudo paskutinieji, kurie vasarą nesivargino ieškoti, kur apsistoti. Studentai nori, kad butai būtų prie pat universiteto ir kainuotų pigiai – tokie jau seniai išgraibstyti", – paaiškino nekilnojamojo turto agentūros "Memelhaus" nuomos specialistė Rita Gurskienė.

Jos teigimu, vasarą butus nuomojasi turistai, tad jie ištuštėja tik įpusėjus rudeniui – spalio, lapkričio mėnesiais.

Kitos nekilnojamojo turto agentūros "Tureta" vadovo Rimanto Skiručio teigimu, studentams dabar galima pasiūlyti išsinuomoti tik 3–4 kambarių butus.

Jis įsitikinęs, kad nuomojamų būstų paklausa ateinančią savaitę dar labiau išaugs, nes prasidės mokslo metai.

Išaugus paklausai, anot jo, butų savininkai suskubo pakelti ir nuomos kainas. Jos padidėjo apie 15–20 proc.

Šiuo metu, 1 kambario buto nuoma mėnesiui siekia apie 300–500 litų, 2 kambarių – 500–600 litų. Išsinuomoti kambarį bendrabutyje kainuoja apie 200–300 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų