Pereiti į pagrindinį turinį

Sugadintų skaitiklių klaipėdiečių butuose aptinkama mažiau

2013-02-12 18:03
Sugadintų skaitiklių klaipėdiečių butuose aptinkama mažiau
Sugadintų skaitiklių klaipėdiečių butuose aptinkama mažiau / Shutterstock nuotr.

Vandens skaitiklių kontrolieriai klaipėdiečių butuose aptinka mažiau pažeistų ar sugadintų šių įrenginių. Pastebėta, kad dažniausiai vartotojai juos pažeidžia netyčia. Tačiau pasitaiko ir įžūlių gadinimų.

Vandens skaitikliai klaipėdiečių butuose keičiami kas ketverius metus.

Anot įmonės „Klaipėdos vanduo“ Klientų aptarnavimo skyriaus viršininkės Janinos Grūnovienės, patikrinti įrenginius stengiamasi bent kartą per metus.

Pasak vadovės, pastaruoju metu per mėnesį vidutiniškai yra pakeičiama 4 tūkst. skaitiklių. Per mėnesį nustatoma apie 20–30 pažeidimų. Jų skaičius yra sumažėjęs, palyginti su ankstesniais metais.

J.Grūnovienė pasakojo, kad nustatoma ir skaitiklių dangtelių pažeidimų. Dangteliai būna nubraižyti arba kitaip pažeisti.

„Tai byloja, kad skaitikliui buvo kažkas daryta. Tačiau pasitaiko ir netyčinių pažeidimų, kai kas nors užkrinta ar dar kas įvyksta. Jei žmogus iš karto praneša, atsižvelgiame į tai. Įvertiname ir deklaruotus rodmenis“, – aiškino viršininkė.

Pasak J.Grūnovienės, pasitaiko ir sunkiai įtikimų istorijų. Vienas žmogus pranešė, kad ant skaitiklio užkrito sofa. Tai sukėlė įtarimų. Tačiau paaiškėjo, kad skaitiklis sumontuotas ne vonioje, o koridoriuje.

„Pagal pažeidimą galima suprasti, ar jis tyčinis, ar ne“, – neslėpė viršininkė.

J.Grūnovienė pasakojo, kad pasitaiko ir įžūlių skaitiklių sugadinimų, kai bandoma pakeisti rodmenis. Dažniausiai tokiais atvejais ant įrenginio dangtelio aptinkamos skylutės.

Nesvarbu, ar skaitiklis pažeidžiamas tyčia, ar nenorint nieko blogo, vartotojas privalo atlyginti įmonei „Klaipėdos vanduo“ padarytą žalą. Vienas įrenginys kainuoja 81 litą.

Jei nustatoma, kad vartotojas bandė pakeisti skaitiklio rodmenis, jam gresia ir bauda. Pasak J.Grūnovienės, tokiais atvejais visa medžiaga perduodama savivaldybei.

Ši kreipiasi į teismą, kuris skiria administracinę nuobaudą už pažeidimą. Jei vartotojas pripažįstamas kaltu, jam sunaudoto vandens kiekis apskaičiuojamas pagal vadinamąjį pralaidumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų