Pereiti į pagrindinį turinį

Sukiršino leidimų dalybos

2009-07-04 23:59
Sunkumai: dar visai neseniai tautodailininkų mugėje norintiems prekiauti amatininkams leidimų tekdavo kelias paras laukti eilėje.
Sunkumai: dar visai neseniai tautodailininkų mugėje norintiems prekiauti amatininkams leidimų tekdavo kelias paras laukti eilėje. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Jūros šventės tautodailininkų mugėje Klaipėdos amatininkams atiteko prasčiausios vietos. Taip esą nutiko dėl leidimus prekiauti platinusios bendrovės kaltės.

Veikė tik dvi kasos

Šiais metais leidimai prekiauti Jūros šventės tautodailininkų mugėje pardavinėjami bilietus platinančios bendrovės "Tiketa" kasose. Juos imta platinti nuo liepos 1 d. 10 val.

Klaipėdiečiai tautodailininkai, jų pačių teigimu, susidūrė su dideliais sunkumais, mat Klaipėdoje yra tik dvi "Tiketos" kasos – Žvejų rūmuose ir "Akropolyje".

Esą Žvejų rūmuose kasa dirbti pradėjo tik nuo 11 val., todėl dalis klaipėdiečių prarado galimybę operatyviai įsigyti leidimus prekiauti geriausiose vietose. Tačiau viešosios įstaigos "Jūros šventė" direktorius Remigijus Mockus patikino, jog pirmąją prekybos dieną ši kasa darbą pradėjo nuo 10 val.

Tautodailininkų tai neguodė, mat, anot jų, aptarnavus keturis žmones "užlūžo" kompiuteris.

Problemų, tautodailininkų žodžiais, buvo ir "Akropolyje". Žmonės eilėse stovėjo jau nuo 9 val., tačiau "atidarius" kasą jos darbuotoja neva valandą nesugebėjo prisijungti prie sistemos, kuri leistų prekiauti leidimais pardavinėti savo gaminius per Jūros šventę.

Laukdavo kelias paras

"Pati eilėje prie "Tiketos" kasos "Akropolyje" prastovėjau nuo 10 iki 15 valandos, todėl galėjau nusipirkti tik vieną pigiausių ir, žinoma, prasčiausių prekybos vietų. Buvo labai nemalonu, kai kasos darbuotoja tą valandą nesugebėjo prisijungti prie sistemos ir pradėti prekiauti. Po valandos, kai jai galiausiai pavyko tai padaryti, daugelis geriausių vietų jau buvo parduotos. Jas įsigijo vilniečiai, kauniečiai, šiauliečiai. Nors Jūros šventė yra mūsų, klaipėdiečių, uostamiesčio tautodailininkams atiteko pačios blogiausios vietos mugėje", – neslėpė viena iš pasipiktinusių tautodailininkių.

Įstaigos "Jūros šventė" vadovas Remigijus Mockus, kaip įprasta, didelių problemų neįžvelgė. Anot jo, prekybos sistema išties šiek tiek strigo, nes reikėjo greitai aptarnauti kelis šimtus žmonių. Tačiau esą klaipėdiečiai tikrai neliko nuskriausti, mat dar ir dabar yra brangiausių, o sykiu ir patraukliausių prekybos vietų.

"Žmonės leidimus prekiauti dar galės įsigyti visą mėnesį iki Jūros šventės. Problemų tikrai nebebus, nes srautas turėtų būti kur kas mažesnis", – žadėjo R.Mockus.

Jo teigimu, jei ir būta šiokių tokių nesklandumų, jie tikrai neprilygsta tiems sunkumams, kai leidimais prekiavo pati "Jūros šventė", ir žmonėms eilėse tekdavo laukti po kelias paras.

Pardavė daugiau nei pusę

Iki vakar popietės jau buvo parduoti 257 leidimai prekiauti per Jūros šventę, o dar 68 rezervuoti. Rezervacija galima internetu ar trumpuoju telefonu, tačiau reikia per parą atvykti į artimiausią "Tiketos" kasą susimokėti.

Norint įsigyti leidimą prekiauti pirmiausiai reikia kreiptis į įstaigą "Jūros šventė". Šios darbuotojai įvertins paraišką, kurioje turi būti nurodyta, kokiais gaminiais bus prekiaujama, ir "Tiketai" persiųs asmens duomenis. Tad atėjus prie kasos reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Iš viso Jūros šventės tautodailininkų mugėse yra apie 400 prekybos vietų. Vienos kaina svyruoja nuo 183 iki 732 litų, atsižvelgiant į prekybos ploto dydį ir vietos patrauklumą. Šiais metais prekybos vietų kaina buvo padidinta litu už vieną kvadratinį metrą, o jų plotas yra nuo 3 iki 6 kv. m.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų