Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai sunerimę: tvarkant šaligatvį niokojamas istorinis grindinys?

2018-06-08 02:00

Šalia rekonstruojamos "Švyturio" alaus daryklos darbininkai užsitvėrė ir dalį važiuojamojo kelio. Tvarkomas ir platinamas šaligatvis sukėlė gyventojų aistras – esą niokojamas istorinis grindinys.

Šalia rekonstruojamos "Švyturio" alaus daryklos darbininkai užsitvėrė ir dalį važiuojamojo kelio. Tvarkomas ir platinamas šaligatvis sukėlė gyventojų aistras – esą niokojamas istorinis grindinys.

Susiaurėjusi Bangų ir Kulių Vartų gatvės dalis žmonėms sukėlė klausimų. Baiminamasi, kad visai be pagrindo naikinamas miesto paveldas.

"Tvarkyti reikia šalia Atgimimo aikštės ir viešbučio esančias suklypusias plyteles, o ne istorinį grindinį", – reiškė nepasitenkinimą klaipėdietė Ilona.

Anot Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų poskyrio vedėjos Rimos Liudžiuvienės, darbai yra teisėti ir reikalingi.

Atnaujinant "Švyturio" alaus daryklos pastatą buvo privalu sutvarkyti ir šalia jo esantį pėsčiųjų taką.

Uostamiesčio bendrovė "Klaistvita" leidimą šaligatvio dangų rekonstravimui išsiėmė iki birželio 20 d.

Jie niekaip neatliks darbų neužlipę ant važiuojamosios dalies. Natūralu, kad į naujo pastato projektą įtraukta ir šaligatvių rekonstrukcija.

"Bendrovės "Klaistvita" darbuotojai tiesia naujus šaligatvius, panašu, kad darbai susiję su alaus daryklos rekonstrukcija. Ko gero, jis bus šiek tiek platesnis ir išsikiš į dabartinę važiuojamąją dalį", – sakė Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų poskyrio vyriausioji specialistė Žibutė Lidžuvienė.

Pašnekovė patikino, kad visi planuojami projektai ir kasinėjimo darbų leidimai suderinti su Kultūros paveldo departamentu.

Remontuojant šaligatvį reikėjo užimti dalį automobiliams ir autobusams skirto kelio.

"Jie niekaip neatliks darbų neužlipę ant važiuojamosios dalies. Natūralu, kad į naujo pastato projektą įtraukta ir šaligatvių rekonstrukcija. Dėl to visiems bus tik geriau. Savivaldybė dažnai kelia tokius reikalavimus", – pažymėjo Ž. Lidžuvienė.

Apie 7 mln. eurų kainavusi "Švyturio" daryklos rekonstrukcija miesto centre artėja prie pabaigos.

Anksčiau buvo teigiama, kad naujai įrengta alaus darykla oficialiai bus atidaryta antrąjį 2018 m. ketvirtį, tačiau įrangos bandymai bei bandomosios alaus partijos bus paruoštos jau anksčiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų