Quantcast

Sunkiausios kuprinės slegia uostamiesčio antrokus

Visuomenės sveikatos specialistai pradėjo sverti Klaipėdos moksleivių kuprines. Jau ne pirmus metus vykdant šią akciją pastebima, kad sunkiausius nešulius į mokyklas tempia patys jauniausieji, o vyresnieji vengia atšvaitų.

Visuomenės sveikatos specialistai pradėjo sverti Klaipėdos moksleivių kuprines. Jau ne pirmus metus vykdant šią akciją pastebima, kad sunkiausius nešulius į mokyklas tempia patys jauniausieji, o vyresnieji vengia atšvaitų.

Užduoda ir klausimų

Iki rugsėjo 26-osios bus patikrintas 23 Klaipėdos mokyklų 1–6 klasių vaikų kuprinių svoris.

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Diana Butkienė pastebėjo, kad tokia akcija vykdoma ne pirmus metus.

Fiksuojamas ne tik moksleivių kuprinių svoris, vaikų prašoma atsakyti ir į keletą klausimą. Siekiama išsiaiškinti, kokio amžiaus mokiniai jaučia, jog kasdieniai nešuliai jiems yra per sunkūs, kokias to priežastis nurodo.

Sunkiausios – antrokų

Pastebima, jog paprastai didžiausio svorio kuprines nešioja antrokai.

„Sunku pasakyti, kodėl taip yra. Galbūt vaikai su savimi pasiima nereikalingų daiktų. Arba mokyklinių reikmenų negali palikti ugdymo įstaigoje, todėl kraunasi į kuprinę. Įspėjame tėvus, kad jie atidžiau kontroliuotų savo vaikų nešulius“, – aiškino D.Butkienė.

Pašnekovės teigimu, šioje situacijoje pranašumą turi mokyklos, nusprendusios įsigyti daiktams laikyti skirtas spinteles, kuriose mokiniai gali palikti dalį savo daiktų.
Vis dėlto dažniausiai į klausimą, ar jaučiama, jog kuprinė yra per sunki, teigiamai atsako šeštokai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mmm

mmm portretas
pati turiu antroke,kuprine vaiko man suaugusiai sunkoka ,ir ten tik tai kas reikalinga, kokio velnio gaminamos pratybos griozdiskos ,manau nebutina kad paveikslelis butu per visa lapa gal vaikas kaip nors iziures ....

pasidomekit

pasidomekit portretas
Pasidomekit mokiniu kupriniu turiniu, nustebsit.visko prisikrove, ko reikia, ir ko nereikia.Todel ir susidaro svoris.

klp

klp portretas
įdomu kodėl antrokų tėvams liepia pasidomėti kuprinių svoriu- gal atsakomybės iš mokyklų pareikalaukite, kad vadovėlius su pratybomis pirmyn atgal tampyti reikia. taip yra P. Mašioto progimnazijoje.NĖRA SPINTELIŲ, nėra kur palikti ir palengvinti svorį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių