Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus specialistų teigimu, VMVT inspektorių patikrinimų vasarą padaugėja.
„Renginių organizatoriai įpareigoti ne vėliau kaip tris dienas iki renginio pateikti prekiautojų sąrašus, informuoti, kur vyks prekyba maisto produktais, kuo prekiaus, ir apie verslo subjektus pateikti informaciją, kuri yra reikalinga VMVT, kad patikrintų, ar maisto verslo operatorius yra registruotas VMVT maisto tvarkymo subjektų sąraše, ar suderinta veikla ir asortimentas atitinka duomenis, pateiktus šventės organizatoriui“, – informavo specialistai.
Anot jų, vasarą didžiausi savo mastu renginiai pajūryje vyksta Klaipėdoje ir Palangoje, kur prekiautojų skaičius siekia iki kelių šimtų, pradedant Stintų švente Palangoje ir baigiant Jūros švente Klaipėdoje.
„Prekiautojų patikrinimai atliekami atsižvelgiant į nemažai faktorių – renginio mastą, prekybos pobūdį (ar prekyba, ar viešojo maitinimo subjektas), metų laiką (kokia aplinkos temperatūra) bei į produktus, kuriais bus prekiaujama (ar greitai gendantys, ar ilgai išsilaikantys, ar fasuoti, nefasuoti ir t. t.)“, – nurodė VMVT Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyrius.
Įprastai prieš sezoną yra organizuojami VMVT susitikimai su verslininkais ir specialistai suteikia informaciją apie reikalavimus švenčių, renginių metu.
„Klaipėdoje pastarosiomis dienomis organizuojami renginiai yra suderinti“, – sakė VMVT Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyrius.
Dažniausiai užfiksuojami laikymo sąlygų pažeidimai – prekyboje nefasuoti produktai laikomi atvirai, neapsaugoti nuo aplinkos taršos.
Naujausi komentarai