Pereiti į pagrindinį turinį

Šventinę dieną – kontrolierių patikrinimas

2016-03-10 10:00
Reidas: kontrolieriai kovo 11-ąją stebės, ar klaipėdiečiai iškėlė vėliavas.
Reidas: kontrolieriai kovo 11-ąją stebės, ar klaipėdiečiai iškėlė vėliavas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną klaipėdiečiai turėtų nepamiršti virš namų iškelti trispalvių. Šventinę dieną kontrolieriai surengs patikrinimą. Bus stebimos ne tik vėliavos, bet ir tvarka mieste, automobilių stovėjimas.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad patikrinimas penktadienį vyks visame mieste.

Ekipažai ketina apvažiuoti šiaurinę, centrinę ir pietinę miesto dalis.

Pirmiausia bus stebima, ar klaipėdiečiai iškėlė vėliavas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga. Tai viena iš trijų datų, kai trispalvės turi plazdėti virš visų namų.

Kitos dvi – vasario 16-oji, Lietuvos valstybės atkūrimo diena, ir liepos 6-oji, Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena.

V.Valys priminė, kad trispalvė virš pastato turi būti iškelta nuo 7 iki 22 val.

Ar klaipėdiečiai nepamiršo vėliavų, buvo žiūrėta ir vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Tą kartą daugiausia pažeidimų užfiksuota privačių namų kvartaluose.

Kai kurie gyventojai tik pamatę kontrolierius puolė ieškoti trispalvių.

Pasak V.Valio, patikrinimo metu ketinama užsukti į vietas, kur praėjusį kartą vėliavos nebuvo iškeltos. Tačiau didžiausias dėmesys bus skiriamas įstaigoms, įmonėms.

Patikrinimo metu taip pat bus stebima, kaip laikomasi Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių, ar tvarkingai statomi automobiliai.

„Yra vietų, kur darbo dienomis problemų nekyla. Automobiliai netvarkingai statomi savaitgaliais, švenčių dienomis. Tarp tokių vietų yra Teatro aikštė. Taip pat –Kruizinių laivų terminalas. Žvejai ten važiuoja į neleistinas vietas. Būna, kad ir teršia. Automobiliai neleistinoje vietoje statomi ir prie sporto klubo Liepų gatvėje“, – tvirtino vedėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų