Pereiti į pagrindinį turinį

Tarp etikos sargų – kova

2010-09-21 05:00
Priežastis: Etikos komisijos pirmininkė A.Velykienė kolegų nemalonę užsitraukė, kai inicijavo skundo dėl vicemerės elgesio nagrinėjimą.
Priežastis: Etikos komisijos pirmininkė A.Velykienė kolegų nemalonę užsitraukė, kai inicijavo skundo dėl vicemerės elgesio nagrinėjimą. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Už Klaipėdos mero pavaduotoją Juditą Simonavičiūtę mūru stojo šeši miesto tarybos nariai. Vyrai pasiryžo iš posto išversti Etikos komisijos pirmininkę Aliną Velykienę, kuri reikalavo svarstyti skundą, ar vicemerė nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Pasirašė dauguma

Vakar miesto tarybos sekretoriate buvo užregistruotas raštas, kurį pasirašė šeši iš devynių Etikos komisijos narių. Parašus suraitė Alfonsas Bargaila, Viačeslavas Titovas, Valentinas Greičiūnas, Egidijus Sabataitis, Edmundas Kučinskas ir Vytautas Pranciškus Mickus.

Jie uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus prašo artimiausiame miesto tarybos posėdyje teikti kito Etikos komisijos pirmininko kandidatūrą. Juo tapti siūlomas V.P.Mickus.

Vyrų nemalonę A.Velykienė užsitraukė, kai rugsėjo pradžioje vykusiame Etikos komisijos posėdyje į darbotvarkę įtraukė klausimą dėl J.Simonavičiūtės elgesio.

Vicemerę Etikos komisijai apskundė Aukštkiemių kaimo bendruomenės pirmininku prisistatantis Vaidas Lekstutis. Jį esą papiktino J.Simonavičiūtės vieši pasisakymai apie būtinybę Žaliojo slėnio kvartalą, kuris ir priklauso Aukštkiemių kaimui, prijungti prie Klaipėdos miesto.

V.Lekstutis įsitikinęs, jog mero pavaduotoja supainiojo viešuosius ir privačius interesus, mat Žaliajame slėnyje namą turi jos mama, čia neperiodiškai gyvena ir pati J.Simonavičiūtė su vyru.

Privalėjo nagrinėti

"Mes privalome nagrinėti visus gautus skundus, todėl ir šis klausimas buvo įtrauktas į darbotvarkę", – aiškino A.Velykienė.

Tačiau posėdyje visi Etikos komisijos nariai, išskyrus A.Velykienę, atsisakė skundą nagrinėti, nes jis esą laužtas iš piršto.

Be to, vyrai A.Velykienę apkaltino, kad ji paviešino J.Simonavičiūtės mamos privačius duomenis, nors komisija dar net nebuvo apsisprendusi, ar pradėti tyrimą dėl vicemerės elgesio.

"Manau, kad kolegos pasiklydo tarp Vietos savivaldos įstatymo, miesto tarybos reglamento ir Etikos komisijos nuostatų. Kreipiausi į savivaldybės administraciją, kad juristai pasisakytų, kaip turi būti nagrinėjami skundai, kokios privalomos procedūros. Tuomet viskas taps aišku", – teigė Etikos komisijos pirmininkė.

Rašto neperskaitė

Ji tikino, kad į komisijos narių raštą reaguoja ramiai, nes pirmininkės posto nesilaiko. Be to, į šias pareigas politikas skiriamas mero teikimu miesto tarybos narių balsų dauguma.

"Nežinau, ar vyrai susireikšmino, o gal čia kerštas, tačiau iš tokių dalykų mane tik juokas ima. Ačiū už nemokamą reklamą. Palaikysiu bet kurį kitą kandidatą į Etikos komisijos pirmininkus, jei meras teiks naują kandidatūrą", – tvirtino A.Velykienė.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius teigė, jog Etikos komisijos narių raštą gavo, tačiau dar nespėjo su juo susipažinti. "Vis dėlto manau, jog man reikėtų susitikti su visais Etikos komisijos nariais, aptarti problemas ir tik tada priimti sprendimus", – apie galimus žingsnius svarstė miesto vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų