Pereiti į pagrindinį turinį

Taupymo pasekmė – valdininkė su šluota

2012-07-03 11:23
Taupymo pasekmė – valdininkė su šluota
Taupymo pasekmė – valdininkė su šluota / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Taupymas valytojų sąskaita griebtis šluotos kartais priverčia pačius valdininkus. Savivaldybės pastate dirba apie 300 žmonių, kasdien Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyriuje apsilanko iki 100 žmonių. Tačiau valytojai pasirodo vos tris kartus per savaitę.

Gėdinga padėtis

Taupymas švaros sąskaita – menkina savivaldybės įvaizdį, įsitikinę kai kurie miesto tarybos nariai. Tačiau valymo paslaugoms pinigai ir šiemet sumažinti. Esant tokiai situacijai neretai galima pamatyti ir valdininkę su šluota. Taip nutiko belaukiant garbaus NATO generolo.

Tą dieną plačiai atvėrus paradines Klaipėdos rotušės duris atsivėrė ir nevalyti kampai. Išeitį rado dalykiniu kostiumėliu pasipuošusi valdininkė. Ji čiupo šluotą į rankas ir ištaisė gėdingą padėtį.

Rotušę, kurioje įsikūręs meras, valo ne Klaipėdos savivaldybės konkursą laimėję valytojai, o Valstybės turto fondo, kuris yra pastato Danės g. 17 savininkas, bendrovė.

Rotušė dėl valstybės taupymo programos taip pat valoma tris kartus per savaitę.

Valo kas antrą dieną

„Aš atsakau tik už švarą savivaldybės pastate Liepų g. 11. Patalpos ten valomos kas antrą dieną. Mes norėjome, kad valytų kasdien, bet pamatėme, kad trūksta pinigų, todėl prieš tvirtinant biudžetą, sąmatą sumažinome“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Sutartyje numatyta, kad valytojai du kartus per metus turi nuvalyti savivaldybės langus, du kartus per metus – nušveisti ir nulakuoti grindis. Valyti savivaldybės, kuriai priklauso net dešimt administracinių pastatų, patalpų ateina 2–3 valytojai.

Visų patalpų bendras plotas siekia daugiau nei 10 tūkst. kvadratinių metrų. Visus juos valo konkursą laimėjusi bendrovė. Iš pradžių metams šiems darbams numatyta suma siekė 135 tūkst. litų. Dabar biudžetas sumažintas trečdaliu. Iki taupymo režimo įvedimo patalpos buvo valomos kas dieną, po to sutartis pakeista ir valytojų sulaukiama tik tris kartus per savaitę.

Taupyti – su saiku

Klaipėdos miesto tarybos narė Lilija Petraitienė teigia, kad situacija prasilenkia su geru įstaigos įvaizdžiu, esą kokią nuomonę gali susidaryti miestiečiai, kurie atėję pamato purvinas savivaldybės grindis.

„Rotušę dar apvalo, bet jūs nueikite į Liepų g. 11. Pažiūrėkite, kokie laiptai, kokios purvinos pakampės. Nesuprantu, ar valytojų per mažai, ar pinigų paslaugai nebeturi, bet taip būti negali. Taupyti irgi reikia su saiku“, – įsitikinusi L.Petraitienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų