Pereiti į pagrindinį turinį

Teatro vadovei nereikia S.Domarko

2009-05-21 08:12
Įtarimai: teatro vadovės A.Žigaitytės-Nekrošienės naikinama S.Domarko pareigybė, kai kurių teatro darbuotojų nuomone, esąs kerštas.
Įtarimai: teatro vadovės A.Žigaitytės-Nekrošienės naikinama S.Domarko pareigybė, kai kurių teatro darbuotojų nuomone, esąs kerštas. / Vytautas Liaudanskis

Dėl planuojamos restruktūrizacijos Klaipėdos muzikiniame teatre naikinama meno vadovo Stasio Domarko pareigybė. Daugybę metų teatrui paaukojusio maestro veikla nebetenkina teatro vadovybės.

"Kas čia vyksta?"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė tikino, kad esą meno vadovo pareigybės naikinimas teatre nėra susijęs su maestro.

"Su meno vadovu aš nepastatysiu naujo teatro, man reikalingas vyras ūkvedys. Tai štai mes meno vadovo pareigybę ketiname keisti į pavaduotoją ūkio ir bendriesiems reikalams, nors nesakome kada tai įvyks", – aiškino muzikinio teatro vadovė A.Žigaitytė-Nekrošienė.

Režisierius Ramūnas Kaubrys tikino, kad prisidengiant teatro restruktūrizacija ketinama susidoroti su S.Domarku.

"Tai pakankamai rimtos ir atsakingos pareigos – tai naujo repertuaro formavimas ir daugybė kitų organizacinių dalykų. S.Domarkas šitiek davė mūsų miestui, šitiek metų paaukojo teatrui, tai tiek praktikos turintis žmogus. O dabar šitaip akivaizdžiai keršijama. Jei užsiiminėjame kerštais, kyla klausimas, kas vadovauja teatrui. Kas čia vyksta? Tai valstybinė įstaiga, galų gale", – kalbėjo režisierius R.Kaubrys.

Sukilo choristai

Darbuotojų atstovų pasipiktinimą sukėlė ne tik meno vadovo pareigybės panaikinimas, bet ir kitos permainos. Esą iš teatro meno tarybos A.Žigaitytė-Nekrošienė pašalino tris narius. Be jokių paaiškinimų. Esą iš meno tarybos pašalintas pats S.Domarkas, R.Kaubrys bei dar viena darbuotoja.

Prieš teatro vadovę sukilo ir dalis choro darbuotojų.

"Aš esu choro vadovas ir teatro vadovei siūliau taip pat pagerinti situaciją chore. Nežiūrint, kad yra krizė, šiais metais teatras turi 11 procentų didesnį mokos fondą. Tačiau mano pasiūlymai buvo ignoruojami, mūsų choro struktūra lieka ta pati. Tačiau man neaišku, kodėl tokia disproporcija skirstant dėmesį tarp teatro struktūrinių padalinių", – svarstė teatro choro vadovas Vladimiras Konstantinovas.

Atlyginimas buvo sumažintas ir pačiam V.Konstantinovui.

"Taip pat nesuprantu, kodėl turi būti pervadinta mano pareigybė. Aš esu vyriausiasis chormeisteris, tad kodėl norima pakeisti mano pareigybę su manim nepasitarus? Kodėl padidėjus mokos fondui, mano atlyginimas sumažėjo", – klausė choro vadovas.

Orkestras – teatro pagrindas

Pati A.Žigaitytė-Nekrošienė teisinosi, kad atlyginimai sumažėjo dėl pakilusių mokesčių.

"Visus pokyčius turime derinti arba su meno taryba, arba su ministerija. Ar mes turime asmeninį teatrą, ar vis dėlto teatrą, kuris nori, ketina ir, gaudamas valstybės dotaciją, turi dirbti? Tai yra pareigybės su savo funkcijomis, kurios reikalingos arba ne. Man laimint konkursą su savo strategija ir kūrybine koncepcija, iškart iškilo tas momentas, kai meno vadovas turėjo kolegialiai dirbti ir padėti man arba pasitraukti. Man nebuvo leista ramiai dirbti", – aiškino teatro vadovė.

A.Žigaitytė-Nekrošienė aiškino, kad ji siekia sustiprinti orkestrą.

"Anksčiau čia priedai prie atlyginimų buvo mokami iš laisvų etatų fondo, todėl turėjome arba likviduoti, arba užimti laisvus etatus. Tuo nepatenkinta maža kolektyvo dalis. Orkestras yra teatro pagrindas, todėl vietoje laisvų 8 etatų, mes turėsime 16 naujų jaunų žmonių orkestre", – apie pokyčius kalbėjo teatro vadovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų