Pereiti į pagrindinį turinį

Tikrins vėliavas ir švarą

2015-03-10 17:30

Trečiadienį, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, kontrolieriai surengs patikrinimą. Bus žiūrima, ar virš pastatų plazda trispalvės. Specialistai atsižvelgs ir į tvarką mieste. Pažeidėjų laukia nuobaudos.

Reidas: kontrolieriai kovo 11-ąją stebės, ar klaipėdiečiai iškėlė vėliavas.
Reidas: kontrolieriai kovo 11-ąją stebės, ar klaipėdiečiai iškėlė vėliavas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Trečiadienį, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, kontrolieriai surengs patikrinimą. Bus žiūrima, ar virš pastatų plazda trispalvės. Specialistai atsižvelgs ir į tvarką mieste. Pažeidėjų laukia nuobaudos.

Iškelti vėliavą privaloma

Šventinę dieną patikrinimas vyks visame mieste. Dirbs šeši Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai.

"Miestas didelis, tad ir pajėgos nemažos", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Pirmiausia dėmesys bus kreipiamas į vėliavas. Bus stebima, ar virš visų namų iškeltos trispalvės. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena – viena iš progų, kada vėliavos turi plazdėti virš visų namų.

Iškelti jas visiems privaloma ir vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, bei liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną.

Per likusias šventes ir atmintinas dienas trispalvės turi plevėsuoti virš pastatų, kuriuose įsikūrusios valstybinės institucijos, įstaigos, įmonės.

Pagal nustatytą tvarką vėliavos turi būti iškeliamos 7 val., o nuleidžiamos 22 val.

Pasipila skundai

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys tvirtino, kad minėtomis progomis trispalves iškelia ne visi. Tokie atvejai gana dažni.

Dažniausiai vėliavas pamiršta individualių namų savininkai, įmonės. Toks neatsakingas elgesys piktina kitus klaipėdiečius. Jie skundžiasi savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams.

Drausmingiausi yra daugiabučių namų administratoriai. Čia užfiksuojama mažiausiai pažeidimų.

"Paprastai organizuojame įspėjamuosius patikrinimus. Šį kartą skirsime nuobaudas", – teigė V.Valys.

Už vėliavos neiškėlimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 2 iki 8 eurų. Kartą jau baustiems sankcijos didesnės. Jiems gresia bauda nuo 8 iki 17 eurų.

Pamiršta laikiklius

K.Vintilaitė pasakojo, kad taip pat bus stebima, ar ant pastatų yra vėliavų laikikliai. Miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse yra numatyta, kad juos sumontuoti privaloma.

"Jei nėra laikiklio, nebus ir vėliavos. Tokių atvejų yra nemažai. Dažniausiai laikiklių nėra ant naujų ar rekonstruotų pastatų. Objektą pastato, o vėliavos laikiklį pamiršta. Su Žvejų gatvėje esančių atnaujintų sandėlių savininkais šiuo klausimu bendravome ne kartą, tačiau laikiklių kaip nėra, taip nėra. Verslininkams patiems turėtų būti gėda", – komentavo vedėja.

Reido metu nebus apsiribota tik vėliavomis ir jų laikikliais. Numatoma tikrinti ir tvarką mieste.

"Žiema greitai pasitraukė iš kiemo net gerai neaplankiusi mūsų. Stebėsime, ar mieste tvarkinga. Fiksuosime pažeidimus ir vėliau kviesime sklypų, teritorijų savininkus", – pabrėžė vedėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų