Pereiti į pagrindinį turinį

Tikrintojai jau purto miestą: už terliones laukia baudos

2013-05-07 11:04
Tikrintojai jau purto miestą: už terliones laukia baudos
Tikrintojai jau purto miestą: už terliones laukia baudos / Vytauto Petriko nuotr.

Pastatų, ant kurių fasadų tebėra grafitininkų terlionės, jau laukia baudos. Pirmojo patikrinimo metu nustatyta penkiolika pažeidimų. Reidai bus organizuojami kiekvieną savaitę vis kitame uostamiesčio rajone.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai pastatų, nuo kurių fasadų nėra nuvalytas grafitininkų „menas“, pradėjo ieškoti vakar.

Patikrinimas vyko šiaurinėje miesto dalyje, centre. Tikrintojai apžiūrėjo ne tik iš gatvės pusės matomus fasadus, bet ir ėjo į namų kiemus.

Pirmojo patikrinimo metu nustatyta 15 pažeidimų. Ant pastatų esančios terlionės buvo fotografuojamos.

„Šioje miesto dalyje situacija nebuvo tokia tragiška, kaip galvojome. Dabar ieškosime pastatų savininkų, administratorių ir surašysime protokolus“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Pasak jo, pirmiausia pažeidėjams bus skiriama 10 litų bauda – administracinis nurodymas. Bus duota laiko nusivalyti tepliones.

Jei pastatų administratoriai ar savininkai to nepadarys, vėliau bauda didės. Už neprižiūrėtą fasadą gresia iki 2 tūkst. litų nuobauda.

V.Valys pabrėžė, kad išimčių vykdant kontrolę nebus, – bus baudžiama ir už ant savivaldybės pastatų likusias terliones.

„Savivaldybės administracijos direktorė dar kovą buvo parašiusi nurodymą atitinkamų skyrių darbuotojams pasirūpinti grafičių nuo pastatų nuvalymu. Tai turėjo būti padaryta“, – teigė vedėjas.

Kitą savaitę vėl bus vykdomas patikrinimas, kaip klaipėdiečiai prižiūri savo namų fasadus. Kiekvieną kartą bus pasirinktas vis kitas miesto rajonas.

Anot V.Valio, patikrinimų metu dėmesys kreipiamas ir į kitus pažeidimus.

Pagal sąrašą apžiūrimi apleisti pastatai, kurie kelia grėsmę. Tokių yra per šimtą. Jų savininkams taip pat gresia baudos. Vakar vykusio patikrinimo metu dėmesys atkreiptas į apleistą kioską P.Lideikio gatvėje.

Buvo užfiksuoti ir ne vietoje palikti automobiliai, neleistinoje vietoje rūkantys moksleiviai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų