Pereiti į pagrindinį turinį

„Tūkstantmečio mokykloms“ skirs milijonus

2022-02-06 03:00

Uostamiesčio savivaldybė rengiasi dalyvauti švietimo pažangos programoje "Tūkstantmečio mokyklos". Jei projektą pavyks tinkamai parengti, Klaipėda galėtų pretenduoti į solidžią ES fondų lėšų sumą, už kurią būtų galima pastatyti net naują mokyklą.

Pasirengimas: Klaipėda rengiasi programai "Tūkstantmečio mokyklos" ir ketina pretenduoti į nemenką sumą iš ES fondų.
Pasirengimas: Klaipėda rengiasi programai "Tūkstantmečio mokyklos" ir ketina pretenduoti į nemenką sumą iš ES fondų. / Vytauto Petriko nuotr.

Šia programa bus siekiama mažinti mokymosi sąlygų ir pasiekimų atotrūkius tarp savivaldybių ir tarp skirtingų tos pačios savivaldybės mokyklų, taip pat bus siekiama atnaujinti ir sustiprinti jau veikiančias mokyklas, kad visi vaikai turėtų geriausias sąlygas mokytis, nesvarbu, kokioje aplinkoje jie auga.

Anot švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės, programa bus pritaikyta kiekvienos savivaldybės poreikiams ir turėtų atliepti konkrečios vietovės švietimo bendruomenės lūkesčius.

Šioje programoje dalyvauti apsisprendusi Klaipėdos savivaldybė dabar turi atlikti savo švietimo būklės analizę.

Taip pat iki birželio privalo parengti pažangos planą, susijusį su savivaldybės švietimo sistemos būkle ir kaita, spręstinas problemas, siekiamo pokyčio tikslus, tobulintinas sritis ir joms reikalingas investicijas.

Lėšos būtų skiriamos mokytojų ir kitų darbuotojų kompetencijoms tobulinti per praktiką, mentoriavimo veiklai, stažuotėms, ugdymo veikloms organizuoti, mokymo priemonėms įsigyti, taip pat ir naujai mokyklų infrastruktūrai sukurti ar esamai gerinti bei plėsti.

Su kiekviena savivaldybe esą bus susitarta dėl rodiklių, kuriuos ji turės pasiekti dalyvaudama programoje, sąrašo.

Projekto biudžetas – 210 mln. eurų. Konkreti parama savivaldybei priklausys nuo jos pažangos plano vertės ir mokinių skaičiaus savivaldybės administruojamoje teritorijoje.

"Tuos visus formalumus per aštuonias savaites turime parengti, ir tada, jei viskas bus gerai, savivaldybė gaus leidimą dalyvauti šioje programoje. Tuomet ir kalbėsime, į kurias mokyklas bus investuojama, o gal galime pagalvoti ir apie naujos mokyklos statybą. Klaipėdos miestas daugiausia galėtų pretenduoti į 10,5 mln. eurų", – teigė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų