Turguje – naujas pirkėjų viliojimo triukas. Prekybininkai pirkėjus įspėja, kad šviežia mėsa artimiausiomis dienomis brangs.
Naujojoje turgavietėje klaipėdiečiams pardavėjai pataria apsirūpinti atsargomis ir nepraleisti progos šviežios mėsos įsigyti dar senomis kainomis. Prekeiviai įspėjo, kad ji šią savaitę turėtų pabrangti litu.
Paklausti, kodėl planuoja branginti mėsą, kai kurie prekeiviai tik gūžčiojo pečiais.
Prekybininkai tikino, kad artėjantis šaltasis metų sezonas čia niekuo dėtas. Nors įprastai atšilus orams mėsa šiek tiek pinga, nes mažėja jos paklausa, o atvėsus kainos vėl šiek tiek šokteli.
Šįkart prekeiviai aiškino, kad didinti kainas veikiausiai nusprendė galvijų supirkėjai.
Tuo tarpu prekiaujantieji Senojoje turgavietėje kalbas apie mėsos brangimą vertino skeptiškai.
„Kainas didins nebent prekybos centrai“, – taip klausimą apie kainų kilimo galimybes atrėmė Senosios turgavietės pardavėjai.
Jie teigė, kad tai išbaidytų ir taip praretėjusias pirkėjų gretas. Kainos kiltų nebent tada, jei jas padidintų supirkėjai arba gyvulių augintojai.
„Taip gali nutikti, jei parašysite, kad mes keliame kainas“, – įspėjo vienas pardavėjas.
Nors pasitaikė ir manančiųjų, kad gąsdinimas didėsiančiomis kainomis viso labo tėra noras privilioti pirkėjus.
Mat pardavėjai liūdnai dėstė, kad dabar šviežia mėsa mažai ką domina. Baigiasi vasara, o su ja – ir šašlykų sezonas. Tad pastebima, kad rudeniop gerokai sumažėja sprandinės paklausa.
Kiti valgo mažiau mėsos ir taupo maisto sąskaita, nes didžiąją šeimos išlaidų dalį pasiglemžia vaikų paruošimas mokyklai ar darželiui.
Šviežią kiaulieną pardavinėjusios moterys aiškino, kad rudenį nebent padidins karkos ir lašinių kainą. Jie šaltuoju metų laiku labiau paklausūs nei vasarą. Bet šiuos kainų skirtumus išlygins atpiginta kita mėsa, pavyzdžiui, sprandinė.
Prekeiviai tikino, kad paskutinį kartą mėsos kainą didino gegužės mėnesį.
Naujausi komentarai