Pereiti į pagrindinį turinį

Turistams į Klaipėdą vilioti – turnė po Europą

2014-03-12 12:07

Klaipėda prieš turizmo sezoną prisistatys ir turistus vilios šešiose tarptautinėse parodose. Pasirodymas jose esą yra naudingas, nes svečių iš užsienio srautai uostamiestyje nuolat didėja.

Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėda prieš turizmo sezoną prisistatys ir turistus vilios šešiose tarptautinėse parodose. Pasirodymas jose esą yra naudingas, nes svečių iš užsienio srautai uostamiestyje nuolat didėja.

Pristatė kempingą

Neseniai uostamiesčio savivaldybės delegacija lankėsi Berlyne, kur uostamiestį pristatė tarptautinėje parodoje, skirtoje vokiečių turistų rinkai.

Dar šiek tiek anksčiau Klaipėda pristatyta parodose Olandijoje. Ši paroda skirta keliautojams nameliais ant ratų, o uostamiestyje atidarytas keturių žvaigždučių kempingas, todėl esą ir buvo tikslinga jose dalyvauti.

Numatyta, jog Klaipėda prieš turizmo sezoną dar bus pristatyta tarptautinėse parodose Maskvoje, Varšuvoje, Kaliningrade.

Šveicarijoje – per brangu

Iš miesto biudžeto dalyvavimui parodose šiems ir kitiems metams skirta 84 tūkst. litų. Už juos išleidžiami reprezentaciniai leidiniai, sumokama nuoma už vietą stendams.

"Mes prisistatome ne vieni, o su kitomis Klaipėdos regiono savivaldybėmis. Vieniems būtų tiesiog per brangu. Be to, ir parodas renkamės tokias, kuriose nuomos kainos nėra labai didelės, nes mūsų finansinės galimybės ribotos. Pavyzdžiui, labai gera paroda vyksta Šveicarijoje, tačiau vien nuoma joje kainuoja apie 15 tūkst. litų, todėl joje ir nedalyvaujame", – aiškino

Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Dalia Pleskovienė.

Ji patikino, jog dalyvavimas parodose tikrai yra efektyvus.

"Kiek man pačiai jose teko dalyvauti, įsitikinau, kad turistai tikrai domisi mūsų kraštu, noriai ima dalijamus leidinius. Reikia save reklamuoti, nes kitaip turistų srautai tikrai neaugs", – pabrėžė pašnekovė.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro duomenimis, praėjusiais metais uostamiestį aplankė 13 proc. daugiau turistų nei užpernai.

Manoma, jog didėjantiems atvykėlių srautams įtakos turi ir tai, kad jie apie Klaipėdą sužino tarptautinėse parodose.

Naujovių nežada

Tačiau turistų srautai labiausiai auga dėl to, jog į Klaipėdą kasmet atplaukia vis daugiau ir didesnių kruizinių laivų.

"Tikimės, kad šiemet turistų srautai tikrai nemažės, o augs. Suprantama, kokių nors naujovių turistams pasiūlyti negalime. Viena didžiausių naujienų yra ta, kad Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume vėl rengiami delfinų pasirodymai, o ši žinia tam tikrą turistų kategoriją jau vilioja į mūsų kraštą", – teigė D.Pleskovienė.

Ji pabrėžė, jog itin svarbu ne tik turistus prisivilioti, bet ir juos tinkamai sutikti.

"Todėl ir šiemet labai tikimės, kad senamiesčio verslininkai bus supratingesni. Viliuosi, kad nebebus tokių nesusipratimų, kad ryte senamiestyje neveikia nė viena kavinė ir kruiziniais laivais atplaukę turistai neturi net kur užsukti išgerti kavos", – į verslininkus tarsi kreipėsi Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų