Pereiti į pagrindinį turinį

Universitetas įmokų rinkti nesiryžta

2008-10-15 09:00

Šiandien Klaipėdos universitetas turėjo pradėti rinkti iš studentų mokestį už studijas, tačiau įmokų data atidėta. Administracija vis dar tikisi valdžios pagalbos, o studentai patys griebiasi gelbėti universitetą.
Nors visi vienbalsiai pripažįsta, jog jau prispyrė reikalas rinkti studijų įmokas iš valstybės iš dalies finansuojamų studentų, Klaipėdos universiteto (KU) valdžia laukia konkretesnių užuominų iš valdžios institucijų, kaip jiems elgtis.
Anksčiau buvo teigta, kad įmokas už studijas iš dalies valstybės finansuojami studentai turėtų mokėti jau nuo šiandienos.
Tačiau universitetų biudžetas nepapilnėjo valstybės sąskaita, o patys universitetai nesiryžta imtis iniciatyvos gelbėti padėtį ir reikalauti iš studentų pinigų.
"Seime yra svarstomi tam tikri projektai. Jei situacija pasikeis, galima gi vieną kitą dieną ir palaukti", –  kalbėjo KU Studijų departamento direktorius Arvidas Masiulis.
Paklausus, iki kada gali užsitęsti tokia neaiški situacija, A.Masiulis nenorėjo nieko konkretinti.
Kol universiteto administracija nesiryžta daryti jokių ryžtingų žingsnių, studentai patys suskubo gelbėti universitetą – jau kitą pirmadienį penkiose miesto vietose jie ragins praeivius aukoti universitetui lėšų.
"Tai visiškai savanoriška akcija, mes dalinsime skrajutes su informacija ir žmonės galės aukoti tiek, kiek nori, jiems patogiu būdu. Tiesiog norime atkreipti dėmesį į situaciją aukštajame moksle", – pasakojo Klaipėdos universiteto Studentų sąjungos prezidentė Eglė Juozapavičiūtė.
Studentų atstovė tikino, jog visos surinktos lėšos bus paaukotos universitetui ir jos bus renkamos visą kitą savaitę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų