Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiečio savivaldybė moksleiviams jau dalija pinigus

2013-07-03 07:28
Uostamiečio savivaldybė moksleiviams jau dalija pinigus
Uostamiečio savivaldybė moksleiviams jau dalija pinigus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vargingiau gyvenantys klaipėdiečiai jau gali kreiptis į savivaldybę, kad ateinančiais mokslo metais jų vaikai gautų nemokamą maitinimą. Dar viena paramos rūšis – po 156 litus kiekvienam moksleiviui mokinio reikmenims įsigyti.

„Visus klaipėdiečius, kuriems priklauso parama, labai raginame paskubėti susitvarkyti dokumentus. Dabar tikrai nėra eilių, todėl žmonės neužtruks. Vėliau mus užplūs tie klaipėdiečiai, kurie tvarkysis dokumentus, kad gautų kompensacijas už šildymą ir karštą vandenį, todėl ir dėl paramos moksleiviams teks laukti eilėse“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Socialinių išmokų poskyrio vedėja Gina Vilimaitienė.

Prašymus dėl nemokamo maitinimo, kad moksleiviai jį gautų nuo mokslo metų pradžios, reikia pateikti iki rugpjūčio 25 dienos. Jei jie bus pateikti vėliau, nemokamas maitinimas priklausys tik nuo tos dienos, kai mokykla gaus informaciją apie priimtą sprendimą dėl skirtos paramos. Šiuos prašymus galima teikti visus metus.

„Kai kurie tėvai vasarą dirba sezoninius darbus, todėl turi daugiau pajamų ir parama jiems nepriklauso. Tačiau vėliau situacija pasikeičia, ir jie jau gali kreiptis, kad vaikams mokykloje būtų skirtas nemokamas maitinimas“, – aiškino G.Vilimaitienė.

Mokinio reikmenims įsigyti skiriama 156 litų dydžio suma per metus vienam moksleiviui. Jei vaikas auga socialinės rizikos šeimoje, parama teikiama kortele, skirta mokinio reikmenims pirkti parduotuvėse ar prekybos centruose. Prašymai dėl šios paramos priimami iki spalio 20 d. Vėliau ši parama nebus skiriama.

Į socialinę paramą moksleiviui galima pretenduoti, jei pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei 525 litai. Išimtiniais atvejais parama skiriama, kai pajamos vienam šeimos nariui siekia mažiau nei 700 litų.

Šiemet paramos moksleiviams „krepšelis“ siekia 3 mln. 440 tūkst. litų.

Pernai nemokamas maitinimas ir pinigų mokinio reikmėms įsigyti buvo skirta 4035 moksleiviams, šiemet – 3412.

„Pagrindinė priežastis yra tai, kad uostamiesčio mokyklas lanko mažiau vaikų. Manoma, jog per metus moksleivių skaičius sumažėjo 1000-čiu. Galbūt kai kurie jų su tėvais išvyko į užsienį arba į kitus Lietuvos miestus. Matyt, kai kurių šeimų gerėja ir finansinė padėtis, todėl vaikams parama nebepriklauso. Kitiems gal gėda kreiptis dėl paramos, nors ji ir priklauso“, – svarstė G.Vilimaitienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų