Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio biudžetas buvo perpildytas

2013-01-22 11:59
Uostamiesčio biudžetas buvo perpildytas
Uostamiesčio biudžetas buvo perpildytas / Vytauto Petriko fotomontažas

Dėl Klaipėdos piniginės turinio – džiaugsmas. Į miesto biudžetą pernai pavyko surinkti tiek, kiek planuota, o metus baigti turtingai, turint papildomus 5 mln. litų.

„Šiemet mūsų pliusas labai didelis, turint omenyje tai, kad biudžetas per metus jau du kartus buvo didintas. Tikrai nesiskundžiame, kaip gyvename“, – džiaugėsi Klaipėdos savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė.

Per praėjusius metus iš viso į Klaipėdos biudžetą pateko apie 388 mln. litų, kai pradinis planas siekė maždaug 370 mln. litų.

Anot A.Špučienės, pagrindinė priežastis, kodėl metus pavyko baigti su perpildyta miesto pinigine, yra ta, kad sekėsi rinkti gyventojų pajamų mokestį. Jo surinkta 2,7 mln. litų daugiau nei planuota. Biudžetą smarkiai papildė ir nekilnojamojo turto mokestis – jo gauta 1,5 mln. litų daugiau nei planuota.

Gyventojų pajamų mokesčio surinkimo didėjimą lėmė uostamiestyje išaugęs darbo vietų skaičius ir kylantys atlyginimai.

5 mln. litų, kurių surinkta daugiau nei planuota, bus naudojami kaip apyvartinės lėšos arba skirti kreditoriniams įsiskolinimams dengti.

Kadangi Klaipėdai puikiai sekėsi rinkti miesto biudžetą, anot A.Špučienės, šiems metams Finansų ministerija nustatė gerokai didesnį pajamų surinkimo planą.

Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Rūtos Kambaraitės teigimu, prognozuojama, kad šiųmetis biudžetas bus bent jau 16 mln. litų didesnis nei pernykštis.

„Tuos 16 mln. litų bus galima naudoti tik mokant išaugusį minimalų darbo užmokestį ir kreditoriniams įsiskolinimams mokėti. Jei jų tiek neturėsime, tuomet pinigų galėsime skirti paskolų grąžinimui“, – aiškino R.Kambaraitė.

Skaičiuojama, kad dėl išaugusio minimalaus darbo užmokesčio Klaipėdos savivaldybei papildomai reikėjo apie 4,6 mln. litų, o kreditoriniams įsiskolinimams dengti bus skirta 9,4 mln. litų.

Šių metų Klaipėdos biudžetas turėtų būti patvirtintas vasario pabaigoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų