Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio biudžetininkams – nerimas dėl algų

2012-10-04 10:57
Uostamiesčio biudžetininkams – nerimas dėl algų
Uostamiesčio biudžetininkams – nerimas dėl algų / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Klaipėdos savivaldybės biudžetinėse įstaigose – nerimo dienos. Žmonės nežino, ar gaus algas, nes dėl padidinto minimalaus atlyginimo darbo užmokesčio fonde ėmė trūkti pinigų.

„Kai sumokėjo algą už rugpjūtį, buhalterė aiškiai pasakė, kad taupytume pinigus, nes neaišku, kaip iki metų pabaigos bus mokami atlyginimai“, – guodėsi kai kurių biudžetinių įstaigų darbuotojai.

Vyriausybė savo nutarimu nuo rugpjūčio 1-osios padidino minimalų atlyginimą 50-čia litų – iki 850 litų, tačiau papildomai pinigų savivaldybėms neskyrė.

Uostamiesčio savivaldybės finansininkai suskaičiavo, kad biudžetinių įstaigų darbuotojams sumokėti padidintus minimalius atlyginimus iki metų pabaigos papildomai reikia apie 600 tūkst. litų.

Todėl savivaldybė kreipėsi į Vyriausybę, prašydama skirti reikiamą sumą. Tačiau sulaukta blogų žinių – pinigų skirta nebus.

„Vyriausybė tiesiai šviesiai pasakė, kad pinigų neduos. Maža to, finansų ministrės Ingridos Šimonytės pasirašytame atsakyme teigiama, kad jei neturime pinigų algoms, galime mažinti darbuotojų skaičių“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė.

Vis dėlto ji patikino, kad darbuotojų nuogąstavimai, jog negaus atlyginimų ar bus atleisti, yra nepagrįsti.

„Mes privalome sumokėti atlyginimus, kitaip negalime elgtis. Pinigų ieškosime ir rasime“, – pabrėžė A.Špučienė.

Pinigų bus ieškoma miesto biudžete, kuris renkamas geriau nei planuota.

Savivaldybės finansininkai jau rengia miesto tarybos sprendimo projektą, kuriuo bus patikslintas miesto biudžeto pajamų ir išlaidų planas.

„Kol kas turime viršplaninių pajamų, todėl kreipsimės į miesto tarybą, kad politikai patikslintų biudžetą, ir 600 tūkst. litų skirtų biudžetinių įstaigų darbuotojams sumokėti padidintą minimalią algą“, – tvirtino A.Špučienė.

Miesto biudžetą ketinama koreguoti lapkritį vyksiančiame miesto tarybos posėdyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų