Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio dviratininkai jaučiasi kaip minų lauke

2013-08-20 09:55

Pasivažinėjimas Klaipėdos keliais uostamiesčio dviratininkams dažnai tampa rimtu išbandymu. Po ratais lendantys pėstieji, duobės kelyje ar staiga dingęs dviračių takas pastaruosius ne tik piktina, bet ir sukelia avarines situacijas.

Viena tokių vietų – prie Vingio pasažo esantis dviračių/pėsčiųjų takas. Iš vienos pusės ženklas nurodo, jog dviratininkai privalo judėti kaire puse, iš kitos – jis nurodo priešingai. Tas pats galioja ir pėstiesiems, dažnai kaktomuša susiduriantiems su dviračiu ramiai laviruojančiais kaimynais.

Gana kurioziška situacija sudaryta ir netoli Pempininkų. Dviračių taku riedantys asmenys priversti arba pažeisti Kelių eismo taisykles, įvažiuodami į pėsčiųjų taką arba „kopti“ medžiu, kuris stovi pačiame dviračių tako viduryje. 

„Nesuprantu šios vietos. Važiuoju ir baigiasi kelias. Vėliau – vėl atsiranda“, –  juokėsi dviračių mylėtojas Kazys. Pasak jo, Klaipėdoje panašių „perliukų“ yra nemažai, todėl paprastas pasivažinėjimas dviračiu gali prilygti išbandymams minių lauke.

Saugaus eismo komisijos pirmininkas Viačeslavas Karmanovas pastebėjo, jog dviratininkų keliamas nepasitenkinimas nėra iš piršto laužtas.

„Taip, mes žinome tam tikras vietas, kurias derėtų pakoreguoti“, –  pripažino jis, nurodydamas, jo bus ieškoma būdų situacijai gerinti.

„Greitu metu tikimasi sudaryti komisiją, kuri atliktų inventorizaciją. Viskas bus pradėta tvarkyti vos tik išsiaiškinus nesklandumus, blogo ženklinimo vietas ar kitas problemas“, – patikino V. Karmanovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų