Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio gelbėtojai dar atostogauja – poilsiautojų niekas nesaugo

2013-05-19 07:00
Uostamiesčio gelbėtojai dar atostogauja – poilsiautojų niekas nesaugo
Uostamiesčio gelbėtojai dar atostogauja – poilsiautojų niekas nesaugo / Vytauto Petriko nuotr.

Nors orai jau primena vasarą ir savaitgalį nemažai žmonių laiką leis paplūdimiuose, uostamiesčio gelbėtojai juose dar nebudi ir net neaišku, kada jie pradės dirbti.

„Vasara prasidės tada, kai bus šiltas jūros vanduo, o dabar jo temperatūra tesiekia 11 laipsnių. Žmonių paplūdimiuose yra, bet jie nesimaudo, todėl ir gelbėtojams nėra reikalo budėti. Žmonių juk ir žiemą būna paplūdimiuose, bet gelbėtojai nebudi", – teigė Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovas Virginijus Urbonas.

Jis aiškino, kad vasaros sezono pradžia Klaipėdoje skelbiama uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu. Kai jis pasirašomas, tada darbą paplūdimiuose pradeda ir gelbėtojai.

„Įsakymas, matyt, bus pasirašytas tada, kai jau matysime, jog žmonės pradeda maudytis. Be to, bus atsižvelgta ir į ilgalaikes orų prognozes. Tikrai negaliu pasakyti, kada Klaipėdoje oficialiai prasidės vasara, nes pateikiamos orų prognozės yra labai skirtingos", – teigė V. Urbonas.

Pernai gelbėtojai uostamiesčio paplūdimiuose pradėjo budėti gegužės 25 d. Prieš kelerius metus vasaros sezono pradžia Klaipėdoje buvo paskelbta pirmosiomis gegužės dienomis.

„Gelbėtojai ir dabar yra paplūdimiuose, tik jie nebudi, dirba ūkinius darbus. Smiltynėje turime perdažyti visą inventorių – persirengimo kabinas, suoliukus, šiukšlių dėžes", – vardijo pašnekovas.

Melnragės ir Girulių paplūdimiuose visas reikalingas inventorius jau pastatytas.

Vasarą uostamiesčio paplūdimiuose turėtų dirbti 75 gelbėtojai. Anot V. Urbono, komanda jau surinkta ir pasirengusi dirbti, technika taip pat paruošta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų