Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio gyventojams – elektrikų akibrokštas

2012-09-11 05:00
Uostamiesčio gyventojams – elektrikų akibrokštas
Uostamiesčio gyventojams – elektrikų akibrokštas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Balandžių gatvės gyventojai negali nustoti piktinęsi elektros tiekėjų pateiktomis staigmenomis. Pradžioje nepasitenkinimą sukėlė iš namo koridoriaus į gatvę iškelti elektros skaitikliai, o dabar šiurpina senojoje skaitiklių vietoje likę styroti elektros laidai. „Padaryta kaip raupsuotiesiems“, – piktinosi klaipėdiečiai.

Iškelti niekas neprašė

Iš Balandžių gatvėje esančių namų elektros skaitikliai į gatvę buvo iškelti prieš du mėnesius.

„Dabar, kad nusirašytume skaitiklio duomenis, turėsime eiti į lauką. Neįsivaizduoju, ką reikės daryti žiemą. Mūsų gatvė nėra valoma. Turėsime klampoti per pusnis. O ką reikės daryti, jei naktį išmuš saugiklius?“ – būsimos problemos baugino gyventojas Zosę Vosenko ir Ireną Sargelienę.

Negalę turintis Petras Visipavičius tvirtino, jog tai labai apsunkins jo gyvenimą. Vyras pastebėjo, kad žiemą lauke esantys skaitikliai gali ir užšalti.

„Skaitikliai buvo koridoriuje ir visiems buvo gerai. Niekas neprašė jų iškelti. Aiškino, kad tikrinti buvo nepatogu, tačiau laiptinių durys visada praviros. Jie bet kada galėjo ateiti ir tikrinti“, – pabrėžė gyventojai.

Klaipėdiečiai pastebėjo, kad visoms dėžutėms, kuriose sumontuoti skaitikliai, tinka tie patys rakteliai.

„Galės bet kas atsirakinti ir daryti ką nori, o mes gausime mokėti“, – nuogąstavo gyventojai.

Kabo nereikalingi laidai

Dar labiau gyventojus papiktino netvarkingai atlikti darbai. Balandžių gatvės 1-ajame name laidai į buvusią skaitiklių spintą suvesti išdaužus sieną.

Taip pat paliktas laidas, kuris anksčiau buvo nuvestas į elektros stulpą. Žmonės pasakojo, kad iš pradžių jis buvo paliktas kaboti. Tik vėliau, gyventojams pareiškus nepasitenkinimą, jis buvo susuktas.

Žmonės skundėsi, jog netvarkingai darbai atlikti ir kituose Balandžių gatvės namuose.

„Sutinku, kad mūsų koridorius nėra labai gražus, bet ar taip galima atlikti darbus? Siena išgriauta, penki laidai styro. Bet kas juos gali nutraukti. Ar tie žmonės ir savo namuose taip remontą daro? O kur dar laidas lauke nutįsęs. Ar taip galima palikti? Padarė kaip arklidėse“, – pastebėjo I.Sargelienė.

Trūkumus žada ištaisyti

Skaitikliai iš namų koridorių į gatvę iškelti ne tik Balandžių, bet ir aplinkinėse gatvėse.

Kaip informavo LESTO, tai vykdomo investicinio projekto dalis. Jo metu oro elektros linijos bus perkeltos po žeme, o apskaitos prietaisai iš gyvenamųjų namų bus iškelti į gatvę.

Numatyta į gatvę iš gyvenamųjų namų iškelti 101 skaitiklį. Anksčiau pabrėžta, kad gyventojams šie darbai nekainuos nė cento.

Įmonės LESTO Klaipėdos regiono tinklo valdymo departamento direktorius Mindaugas Lukaševičius tvirtino, jog šiuo metu investicinis projektas dar nėra baigtas.

Jis pažadėjo, kad gyventojų pateikti priekaištai bus perduoti darbus vykdančiam rangovui.

„Mūsų įmonė nusiskundimų iš gyventojų nebuvo gavusi. Be abejonės, demontuotos oro linijos laidai turės būti nuimti, o neišvaizdžiai, gofruotame vamzdyje paklotos kabelinės linijos bus sumontuotos lovelyje“, – pabrėžė M.Lukaševičius.

Pasak jo, pagal Elektros įrenginių įrengimo bendrąsias taisykles visi elektros skaitikliai turi būti įrengiami operatoriui lengvai prieinamose apžiūrėti ir nuskaityti rodmenis vietose.

„Atsiprašome gyventojų dėl vykdomo projekto metu kylančių nepatogumų. Į pastabas bus atsižvelgta. LESTO darbuotojai, apžiūrėję ir įvertinę atliktų darbų kokybę, prieš pasirašydami darbų priėmimo perdavimo aktą, įpareigos rangovus ištaisyti galimus trūkumus“, – teigė M.Lukaševičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų