Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio J.Janonio gatvėje perklos akmenis

2011-10-06 10:10
Uostamiesčio J.Janonio gatvėje perklos akmenis
Uostamiesčio J.Janonio gatvėje perklos akmenis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

J.Janonio gatvė sulauks remonto, tačiau pavelsosaugininkai nuogąstauja, jog ir po restauracijos gatvės dangos būklė liks prasta.

Statybų kompanijos šiuo metu gali teikti pasiūlymus – dalyvauti Klaipėdos savivaldybės paskelbtame konkurse išrinkti rangovą, kuris restauruotų J.Janonio gatvės dangą ir šaligatvius.

„Rangovą tikimės išsirinkti iki gruodžio, nes tuomet jau reikia teikti paraišką gauti finansavimą“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.

Konkursą laimėję kelininkai turės restauruoti J.Janonio gatvės dangą – ją išgrįsti naujais akmenimis, taip pat sutvarkyti šaligatvius, kitą infrastruktūrą.

Skaičiuojamoji darbų vertė siekia 4,3 mln. litų.

Tačiau paveldosaugininkai abejojo, ar išleista pinigų suma pasiteisins ir gatve bus patogiau važiuoti, nes bus paklotas geresnis grindinys.

„Jau turime pavyzdžių – Turgaus ir Tiltų gatves. Akivaizdu, jog konkursus laiminčios kompanijos neturi gerų grindinių klojėjų, nesistengia jų rasti. Todėl Tiltų gatvės kai kuriose dalyse grindinį jau teko perkloti, o Turgaus gatvės danga apskritai yra netinkama“, - teigė Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vyriausiasis valstybinis inspektorius Laisvūnas Kavaliauskas.

Jis svarstė, jog į grindinių klojimą atsakingiau turėtų žiūrėti kelininkai, o Klaipėdos savivaldybė - labiau reikalauti kokybės.

„Jei Lietuvoje nebeliko gerų grindinių klojėjų, gal rangovai jų turėtų paieškoti užsienyje? Vokietijos klojėjai tikrai yra nepralenkiami ir savo technologijomis, ir visomis klojimo paslaptimis“, - rekomendaciją pateikė L.Kavaliauskas.

Planuojama, kad J.Janonio gatvės restauracija prasidės kitų metų pavasarį. Kol vyks darbai, eismas ja greičiausiai bus uždarytas.

„Viešojo transporto organizatorius jau įspėjome apie planuojamus darbus, tad jie turėtų pakoreguoti autobusų maršrutus“, - teigė E.Jurkevičienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų