Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio kelininkai laukia žiemos sezono

2012-10-04 09:34
Uostamiesčio kelininkai laukia žiemos sezono
Uostamiesčio kelininkai laukia žiemos sezono / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Miesto gatves žiemą prižiūrėsiančios įmonės jau deklaruoja, kad yra pasiruošusios darbų sezonui.

„Šaligatvius valys “Klaipėdos želdiniai„. Gavome patvirtinimą, kad įmonė yra visiškai pasiruošusi žiemos sezonui“, – aiškino savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

„Klaipėdos“ želdiniai įsigijo 450 smėlio dėžių, pasirūpino šešiomis mašinomis ir sukaupė 15 t druskos, o dirbti yra pasiruošę 90 žmonių.

Pietinę miesto dalį mechanizuotai valysianti įmonė „Žemkasa“ taip pat pranešė darbui paruošusi 24 mašinas, sukaupusi 615 t druskos ir 320 t smėlio.

„Šiuo metu šiaurinę ir pietinę miesto dalį valo “Vakarų švara„. Tačiau spalio viduryje baigsis konkursų apskundimo teismui terminai ir bus pasirašyta sutartis su įmone “Ekoservisas„, kuri valys šiaurinę miesto dalį“, – aiškino I. Šakalienė.

Ši įmonė savivaldybę informavo, kad darbams yra paruošta 20 automobilių, o sandėliuose sukaupta druskos.

„Kol kas negalime pasakyti, kad šiemet gatvėms valyti bus išleista mažiau pinigų, nes vienų paslaugų įkainiai yra gerokai sumažėję, tačiau brango kitų paslaugų kainos. Kiek kainuos miesto valymas, priklausys nuo to, kokia bus žiema“, – pridūrė I. Šakalienė.

Naktiniai kelininkų budėjimai turėtų prasidėti nuo lapkričio pradžios, tačiau staiga pasikeitus orams, budėti pradedama gavus atskirą savivaldybės nurodymą.

„Jie privalo užtikrinti saugų eismą keliuose. Tačiau kol kas naktimis vyrauja pliusinė temperatūra ir šalnomis dar nekvepia“, – sakė I. Šakalienė.

Namų valdų administratoriai taip pat deklaravo, kad yra sukaupę smėlio ir druskos mišinio.

„Sudarytos sutartys su penkiomis įmonėmis, kurios išveš sniegą iš kiemų. Pažadėta, kad kiemsargių netrūks, ir jie bus aprūpinti visais įrankiais“, – akcentavo I. Šakalienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų